Logo Overijssel
Ontwerp Reglement fusie Waterschap Vechtstromen, Overijssel

Bekendmaking

(kenmerk 2012/0224950)

Ontwerp Reglement voor het Waterschap Vechtstromen

Bij brief van 27 augustus 2012 hebben de algemene besturen van de waterschappen Regge en Dinkel en Velt en Vecht te kennen gegeven per 1 januari 2014 te willen fuseren tot één nieuw waterschap. De betrokken colleges van Gedeputeerde Staten zijn voornemens in te stemmen met dit voorstel en hebben daartoe een ontwerpbesluit vastgesteld dat voorziet in de oprichting van het nieuwe Waterschap Vechtstromen en in de vaststelling van het Reglement voor dit waterschap.

Het ontwerp Reglement beperkt zich tot de essentiële aspecten van de inrichting en het functioneren van het waterschap. De belangrijkste onderwerpen die worden geregeld zijn het gebied, de taak, het bestuur, de verdeling van de zetels over de (specifieke) belangencategorieën, het aanwijzen van de organisaties die de vertegenwoordigers voor de categorieën bedrijfsgebouwd en ongebouwd mogen benoemen, het toezicht en bepalingen betreffende de voorbereiding van verkiezingen voor het nieuwe algemeen bestuur.

Meer weten?

Wij nodigen u uit kennis te nemen van het ontwerp Reglement voor het Waterschap Vechtstromen. U kunt dit downloaden via www.overijssel.nl . U kunt de stukken eventueel ook telefonisch of schriftelijk opvragen. De betreffende contactgegevens vindt u hieronder.

Inspraak (voorbereidingsprocedure op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht)

Het ontwerp Reglement voor het Waterschap Vechtstromen ligt van 5 oktober 2012 tot en met 15 november 2012 ter inzage in de provinciehuizen te Zwolle, Assen en Arnhem en in de waterschapshuizen van de waterschappen Regge en Dinkel (Almelo) en Velt en Vecht (Coevorden).

Tijdens de inspraaktermijn kunnen belanghebbenden naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijze naar voren brengen bij de provincie Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerp Reglement Vechtstromen’. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze en het verkrijgen van inlichtingen kunt u contact opnemen met mevrouw mr. F.E.M. Broshuis (telefoon 038 499 78 67).

Zwolle, 4 oktober 2012

De Commissie ex artikel 6 van de Waterschapswet voor de voorbereiding van de besluitvorming betreffende de fusie van de waterschappen Regge en Dinkel en Velt en Vecht, E. Boerman, voorzitter

Naar boven