Logo Voorst
Vastgesteld bestemmingsplan van Spiegelstraat en Covecostraat en besluit geen exploitatieplan vast te stellen, Voorst

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

Vastgesteld bestemmingsplan van Spiegelstraat en Covecostraat en besluit geen exploitatieplan vast te stellen

Met ingang van 4 oktober 2012 ligt voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage het bestemmingsplan van Spiegelstraat en Covecostraat (NL.IMRO.0285.171020-VS00) en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit omtrent het exploitatieplan zijn door de gemeenteraad van Voorst genomen op 17 september 2012.

Het bestemmingsplan en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen kunt u op werkdagen van 8.30 uur tot 12.15 uur inzien bij de balie VROM in het gemeentehuis van Voorst, H.W. Iordensweg 17 in Twello. Ook bestaat de mogelijkheid om op andere tijden de stukken in te zien. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, de heer M. van Dee. Zijn telefoonnummer is (0571) 27 93 54. Het bestemmingsplan en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen zijn ook digitaal beschikbaar gesteld. Op de website www.voorst.nl onder Wonen, Bouwen en Ruimtelijke Ordening, Ruimtelijk plan raadplegen, Ruimtelijke plannen: ter inzage kunt u de stukken bekijken. Tevens kan het plan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl geraadpleegd worden.

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om negen appartementen, drie woon-werkwoningen en vier woningen op de locaties van Spiegelstraat en Covecostraat te realiseren. Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt niet af van het eerder ter inzage gelegen ontwerpplan.

Beroep

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij omtrent de ontwerpbesluiten geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen beroep instellen. Voor de mogelijkheid van beroep worden het bestemmingsplan en het exploitatieplan aangemerkt als één besluit. Beroep kan met ingang van de dag na de dag waarop de terinzagelegging is aangevangen, voor een periode van zes weken, worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De indiener van een beroepschrift kan, als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij er een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Twello, 3 oktober 2012

J.T.H.M. Penninx, burgemeester

E.J.M. van Leeuwen, secretaris

Naar boven