Logo Dantumadeel
Ontwerpbestemmingsplan ‘Klyndobbe’, Dantumadiel

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel maakt bekend dat vanaf donderdag 4 oktober 2012 gedurende een periode van zes weken tot en met woensdag 14 november 2012 op werkdagen van 9.00-12.00 uur en woensdagmiddag van 14.00-17.00 uur bij de eenheid Romtlike Oardering en Miljeu, Hynsteblom 4 te Damwâld, voor iedereen ter inzage ligt het:

  • Ontwerpbestemmingsplan "Klyndobbe".

Het ontwerpbestemmingsplan en eventueel bijbehorende stukken is ook in te zien via de gemeentelijke website www.dantumadiel.eu (onder “Digitale dienstverlening” en vervolgens onder “plannen ter inzage”) en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerp-bestemmingsplan “Klyndobbe” heeft betrekking op twee gedeelten van het “Bûtenfjild”, gelegen ten noordwesten van Feanwâlden. Het ene deelgebied van het plan ligt tussen het Bûtenfjild (de naam van de weg) als westelijke begrenzing en de Boargemaster Nautawei als oostelijke begrenzing. Het betreft een aantal percelen die in de huidige situatie in agrarisch gebruik zijn. Het andere deelgebied omvat een aantal percelen ten noordwesten van de zojuist genoemde locatie, en gelegen aan de westkant van het Bûtenfjild.

Met het ontwerpbestemmingsplan “Klyndobbe” wordt meegewerkt aan het tot stand komen van de Ecologische Hoofdstructuur in Fryslân. Het plangebied zal worden ingericht als onderdeel van een natte ecologische verbinding, die als zodanig is opgenomen in het Streekplan Fryslân.

Gedurende bovengenoemde periode van zes weken kan iedereen een zienswijze naar voren brengen, naar keuze:

schriftelijk bij de gemeenteraad van Dantumadiel, Postbus 22, 9104 ZG Damwâld, of mondeling na telefonische afspraak op telefoonnummer 0511-426212. Van een mondelinge zienswijze wordt een kort verslag opgesteld. Om termijnoverschrijding te voorkomen verzoeken wij - in geval van een mondelinge zienswijze- uiterlijk 14 dagen voor het einde van de terinzagetermijn een afspraak te maken.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt dat gemotiveerd dient te worden aangegeven op welke onderdelen van het bestemmingsplan de reacties betrekking hebben.

In het kader van de planontwikkeling voor de Klyndobbe wordt een deel van de in het plangebied aanwezige weg Bûtefjild onttrokken aan het autoverkeer en omgevormd tot fietspad. Het ontwerp-verkeersbesluit dat dit regelt, ligt tegelijk met het ontwerp-bestemmingsplan “Klyndobbe” ter inzage.

Damwâld, 3 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel, A. Aalberts, burgemeester

B. Schat, secretaris.

Naar boven