Logo Oude IJsselstreek
Ontwerpbestemmingsplan Ulft - Vogelbuurt 2012, Oude IJsselstreek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Ulft - Vogelbuurt 2012’ ter inzage ligt.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Ulft - Vogelbuurt 2012" ligt van 4 oktober 2012 tot 15 november 2012 voor iedereen ter inzage. U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen. Het gemeentehuis is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Op afspraak kan het bestemmingsplan ook worden ingezien op maandag van 08.30 tot 20.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen, Ontwerpbestemmingsplannen’. In het gemeentehuis kunt u het ontwerpbestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Plangebied

Het plangebied Vogelbuurt, een woonwijk, ligt in het noordwestelijke deel van de kern Ulft. Het plangebied wordt ruwweg ingesloten door de Merellaan/ deel Nachtegaallaan en de Hogeweg (oost en noordzijde), Vogelenzangweg (noordwestzijde), Oerseveld (westzijde) en de Parkietstraat (zuidzijde). Ook de locaties Nachtegaallaan 1 t/m 15 en de Eksterstraat 18a behoren tot het plangebied.

Inhoud plan

Voorliggend bestemmingsplan heeft gedeeltelijk een consoliderend karakter, waarbij de huidige ruimtelijke situatie juridisch-planologisch is vastgelegd. Het betreft hier de delen van de wijk, waar de bestaande woningen worden gerenoveerd. Binnen andere delen van de Vogelbuurt is een herstructureringsopgave voorzien door sloop en vervangende nieuwbouw, waarbij woningen op andere locaties worden teruggebouwd. Nu de herstructurering ver genoeg is uitgewerkt, is deze dan ook direct in dit bestemmingsplan opgenomen. Daarnaast wordt in dit bestemmingsplan een klein gedeelte van de Vogelbuurt, dat eerder al was bestemd in het bestemmingsplan Ulft Noord West (vastgesteld in april 2011), opnieuw meegenomen. De reden hiervoor is dat in dit eerdere plan van enkele foutjes en nieuwe inzichten is gebleken. Het gaat hier bijvoorbeeld om de locatie Kringloopwinkel (Eksterstraat 18a) en de buurt Kwartellaan/ Mezenpad.

Reacties

Gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze op de ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Oude IJsselstreek, Postbus 42, 7080 AA Gendringen. Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u een afspraak maken via de Publieksbalie.

Naar boven