Logo Veldhoven
Vaststelling bestemmingsplan (wijzigingsplan) ‘Natuurontwikkeling inrichtingsplan Wintelre-Oerle’, Veldhoven

Burgemeester en wethouders van Veldhoven maken bekend, dat bij besluit van

18 september 2012 het wijzigingsplan ‘Natuurontwikkeling inrichtingsplan Wintelre-Oerle’ gewijzigd is vastgesteld.

Dit bestemmingsplan ligt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, van 5 oktober 2012 tot 16 november 2012 voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, meiveld 1, 5501 KA Veldhoven. Het plan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website www.veldhoven.nl. Trefwoord 'Natuurontwikkeling inrichtingsplan  Wintelre-Oerle'

Naam

Wijzigingsplan 'Natuurontwikkeling inrichtingsplan  Wintelre-Oerle'.

Omschrijving

Het plan is de toepassing van een wijzigingsbevoegdheid uit het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009’. Het voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het omzetten van de bestemming ‘Agrarisch’, ‘Agrarisch met waarden - Natuurwaarden’, of ‘Agrarisch met waarden - Landschappelijke, cultuurhistorische en/of abiotische waarden’. naar de bestemming ‘Natuur’.

Ten behoeve van de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit van het landelijk gebied in de omgeving Wintelre-Oerle is een inrichtingsplan opgesteld. Dit inrichtingsplan is een coproductie van de gemeenten Eersel en Veldhoven, Waterschap De Dommel, ZLTO, provincie Noord-Brabant, Ministerie van Defensie, Kadaster en Dienst Landelijk Gebied. Doel van het opgestelde inrichtingsplan is om de ruimtelijke kwaliteit van het gebied naar een hoger niveau te tillen middels nieuwe impulsen voor landbouw, natuur, water en recreatie. Aan de hand van diverse concrete projecten krijgt het gebied een gedaanteverandering.

Het college van Gedeputeerde Staten heeft tegen het ontwerpplan geen zienswijze ingediend en ook komt er door de gewijzigde vaststelling geen provinciaal belang in het geding. Het college van Gedeputeerde Staten stemt er dan ook mee in dat, in afwijking van het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 Wro, het raadsbesluit ter vaststelling van het bestemmingsplan 'Natuurontwikkeling inrichtingsplan  Wintelre-Oerle' vervroegd wordt gepubliceerd.

Gedurende genoemde termijn kan door een belanghebbende die zich tijdig tot het college heeft gewend met een zienswijze, alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient binnen de genoemde termijn van terinzagelegging te worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019,

2500 AE ’s Gravenhage. Tevens kan dan over het besluit van het college een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan een ieder, die bedenkingen heeft tegen wijzigingen, welke bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Veldhoven, 3 oktober 2012

Hebt u vragen of opmerkingen over de inhoud van dit artikel, neemt u dan telefonisch contact op met de afdeling Maatschappelijke en Stedelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14040 of via email gemeente@veldhoven.nl

Veldhoven, 3 oktober 2012

Naar boven