Logo Goedereede
Terinzagelegging bestemmingsplan Welgelegen 2012, Goedereede

Burgemeester en wethouders van Goedereede maken bekend, dat met ingang van 1 oktober 2012 tot en met 11 november 2012 gedurende de openingstijden bij de publieksbalie van het gemeentehuis ter inzage liggen het:

Vastgestelde bestemmingsplan Welgelegen 2012

Bescheiden

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een plankaart. Het gebied waarop het nieuwe bestemmingsplan betrekking heeft, maakt onderdeel uit van de nieuwe woonwijk Welgelegen. Het betreft hier de aanpassing van enkele kavels in de zuidwest hoek van het gebied, gelegen nabij de Havenweg en Waterweg.

Reden

Op 24 juni 2011 is de eerste paal geslagen voor het woningbouwproject Welgelegen aan de zuidzijde van Ouddorp. Inmiddels is gebleken dat vanwege de vraag naar specifieke woningen het woningbouwprogramma op onderdelen dient te worden aangepast. Deze aanpassingen hebben betrekking op de als derde fase te realiseren woningen.

Voor deze ontwikkeling is in een eerder stadium reeds een overeenkomst gesloten tussen de samenwerkende partijen, zijnde de gemeente en de woningbouwvereniging Beter Wonen, conform artikel 6.24 van de Wro.

Crisiswet

Aangezien in het bestemmingsplan bouwmogelijkheden voor 14 woningen zijn opgenomen, is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit houdt in dat eventuele beroepsgronden binnen zes weken door de bevoegde instantie ontvangen dienen te zijn.

Ter inzage

De stukken kunt u inzien op het gemeentehuis tijdens werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur en op woensdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Buiten deze tijden is inzage alleen mogelijk op afspraak. Tevens is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen op de website van de gemeente vanaf 1 oktober 2012 tot en met 11 november 2012, alsmede op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Tot en met 11 november 2012 kunt u beroep aantekenen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Uw beroep kunt u sturen aan Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Naar boven