Logo Gorinchem
Vooraankondiging ontwerpbestemmingsplan ‘Wijdschild e.o.’, Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken bekend, dat zij het bestemmingsplan ‘Wijdschild’ en het bijbehorende beeldkwaliteitplan ‘Dakopbouwen drive-in woningen Wijdschild’ verder in procedure willen brengen.

Beide procedures zijn door een veranderende prioriteitstelling vertraagd.

Het plangebied beslaat een groot deel van de woonwijken Wijdschild en Linge III en de Lingsesdijk. Het plangebied ligt ten oosten van de vesting Gorinchem en wordt globaal begrensd door de historische linten Spijksedijk, Lingsesdijk en Dalemwal. Het plangebied loopt aan de zuidzijde tot aan het Merewadecollege en het Grote Wiel.

Het bestemmingsplan wordt een zogenaamd beheerplan, waarin met name de bestaande situatie wordt vastgesteld. Daar waar mogelijk, wordt ruimte gegeven om de ruimtelijke kwaliteit van het plangebied te behouden en te versterken. In het bestemmingsplan wordt ruimte geboden voor minder ingrijpende ontwikkelingen. Te denken valt aan uitbreidingen van bestaande woningen en het uitoefenen van beroeps- en bedrijfsactiviteiten aan huis. Het beeldkwaliteitsplan gaat onderdeel uitmaken van de welstandsnota en wordt opgesteld om sturing te geven aan de wens van een aantal bewoners om aan de drive-in woningen een vierde bouwlaag toe te voegen.

Op dit moment wordt nog geen gelegenheid geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en worden er geen stukken ter visie gelegd. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over ons voornemen.

Het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan worden naar verwachting in oktober ter visie gelegd. Hierover volgt te zijner tijd een publicatie in het huis-aan-huisblad ‘De Stad Gorinchem’, de Staatscourant en langs elektronische weg (gemeentelijke website).

Voor informatie over deze kennisgeving of het op te stellen ontwerp bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan kunt u contact opnemen met de heer Van der Werff van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 - 65 93 05. E-mailen kan naar p.vanderwerff@gorinchem.nl.

Naar boven