Logo Meppel
Ontwerpbestemmingsplan ‘Meppel - Zuid’, Meppel

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Meppel bekend dat met ingang van 27 september 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Meppel - Zuid’.

Globaal wordt het plangebied begrensd door de Reest, de spoorlijn Zwolle - Meppel, de Rijksweg A32, de gemeentegrens, een deel van de Westerstouwe, de Europalaan en het industrieterrein Oevers

Het ontwerpbestemmingsplan is op een aantal onderdelen gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan. De belangrijkste wijzigingen worden hier kort toegelicht. Voor een compleet overzicht wordt verwezen naar de ‘Staat van Wijzigingen’ welke onderdeel uitmaakt van het ontwerp van het bestemmingsplan.

Aan de Werkhorst is tussen huisnummer 71 en 73 een extra bouwvlak opgenomen voor een woning. Het hofje aan de Pieter Lastmanstraat heeft de bestemming ‘Groen’ gekregen. Voor de herontwikkeling van het winkelcentrum Koedijkslanden en de directe omgeving inmiddels een voorontwerpbestemmingsplan in procedure gebracht. Dit gebied is daarom buiten dit bestemmingsplan gebracht.

Tot slot zijn in de wijzigingsbevoegdheid voor de realisatie van een sportfaciliteit aan de Westerstouwe gewijzigde bebouwingsbepalingen opgenomen.

Waar kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt ter inzage van 27 september tot en met 7 november 2012 op het Stadskantoor van Meppel, Grote Oever 26 te Meppel. Het plan (verbeelding, regels, toelichting en eventuele bijlagen) kan via www.ruimtelijkeplannen.nl of op de website van de gemeente Meppel worden ingezien.

Ga naar www.meppel.nl. In de linker kolom klikt u op ‘Actueel’. Hieronder treft u een link aan naar de pagina met gemeentelijke bestemmingsplannen. Als u hierop klikt, kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Meppel - Zuid’ raadplegen.

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar maken.

Zienswijzen met betrekking tot het ontwerp van het bestemmingsplan kunt u zowel schriftelijk als mondeling indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Meppel, Postbus 501, 7940 AM Meppel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 14 0522.

Meppel, 26 september 2012

Naar boven