Logo Stein
Exploitatieplan ‘Bramert-Noord’, Stein

Burgemeester en Wethouders van Stein maken ingevolge het bepaalde in artikel 6.14, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de Raad van de gemeente Stein op 13 september 2012 het exploitatieplan “Bramert-Noord” heeft vastgesteld.

Het exploitatieplan voorziet in het publiekrechtelijk verhaal van de kosten van grondexploitatie in het gebied Bramert-Noord. Het exploitatiegebied bestaat uit de te ontwikkelen gebiedsontwikkeling, ondermee woonwijk, Bramert-Noord. Het wordt globaal begrensd door de Molenweg-Zuid, de Louisegroeveweg, de snelweg A2 en de kern Urmond-Oost.

Op 22 februari 2012 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het beroep tegen het bestemmingsplan “Bramert-Noord” ongegrond verklaard. Het bestemmingsplan “Bramert-Noord” is hiermee onherroepelijk geworden.

Het beroep tegen het exploitatieplan “Bramert-Noord” is gegrond verklaard. De reden hiervoor was dat de taxateur die het taxatierapport heeft gemaakt ten behoeve van de inbrengwaarde van de gronden, niet is aan te merken als een onafhankelijke taxateur. De Raad van State heeft bepaald dat een nieuw exploitatieplan moet worden vastgesteld, waarin de inbrengwaarde van de gronden is vastgesteld door een onafhankelijke taxateur.

De reparatie van het exploitatieplan heeft met onderhavige vaststelling plaatsgevonden.

Ter inzage

Het exploitatieplan ligt ingevolge artikel 3:44 Algemene wet bestuursrecht met bijbehorende stukken vanaf vrijdag 28 september 2012 tot en met donderdag 8 november 2012 ter inzage tijdens de openingstijden in het gemeentehuis (Afdeling Publiekszaken), Stadhouderslaan 200 te Stein.

Tevens is het exploitatieplan met bijbehorende relevante stukken digitaal te raadplegen via www.gemeentestein.nl (actueel → bekendmakingen →ruimtelijke ordening).

Beroep

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunnen uitsluitend belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend, beroep instellen tegen het vastgestelde exploitatieplan, en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tijdig met een zienswijze te richten tot de gemeenteraad.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Naast een beroepschrift is het mogelijk om een verzoek om een voorlopige voorziening tot schorsing in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Stein, september 2012

Drs. A.C. Barske, burgemeester

Drs J.G.A.W. Willemsen, secretaris

Naar boven