Logo Borne
Ontwerpbestemmingsplan Centrum, Borne

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerp bestemmingsplan Centrum ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan Centrum voorziet in de actualisatie van de oude vigerende regelingen voor het centrumgebied. Het plangebied voor het bestemmingsplan Centrum wordt globaal begrensd door de Aanslagsweg, De Bleek, Hofstraat, zijperceelsgrens Stationsstraat 5 richting Klippenweg en bouwplan de Klippen (aan de rotonde met de Azelosestraat), Grotestraat (Noord), Von Bönninghausenstraat, Van Dijckstraat, Van Cleeffstraat, Oude Almeloseweg, Kampweg, Bekenhorst, Grotestraat (Zuid).

De belangrijkste wijzigingen binnen het plangebied ten opzichte van het voorontwerp zijn:

  • Uitbreiding van de bouwmarkt (naar 1.900 m2) en realisatie van zes appartementen aan de Grotestraat 214.

  • Binnen de bestemming Verkeer-Verblijfsgebied zijn:

    • voor evenemententerreinen conform jurisprudentie specifieke gebruiksregels opgenomen en

    • maximaal zes standplaatsen opgenomen.

  • Het op 8 november 2011 vastgestelde beleid overdekte (winter)terrassen is opgenomen in de toelichting van het bestemmingsplan Centrum.

  • Binnen de bestemming Maatschappelijk is de mogelijkheid van kinderopvang opgenomen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 21 september 2012 tot en met 1 november 2012 bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0147.BpCt2011-ow01. De digitale bestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.borne.nl/NL.IMRO.0147.BpCT2011-ow01.

Zienswijzen

Een ieder kan van 21 september 2012 tot en met 1 november 2012 een mening geven over het ontwerpbesluit. Dit heet het indienen van zienswijzen. De zienswijzen kunnen schriftelijk worden ingediend door een brief te sturen naar de gemeenteraad, Postbus 200, 7620 AE Borne.

Een zienswijze kan ook mondeling worden ingediend. Hiervoor dient u vóór 24 oktober 2012 een afspraak te maken met de productgroep Ontwikkeling, telefoonnummer 074-2658628.

Tijdig ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij het definitieve besluit.

Naar boven