Logo Zandvoort
Bestemmingsplan ‘Strand en Duin’, Zandvoort

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zandvoort maken bekend dat overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening het bestemmingsplan “Partiële herziening bestemmingsplan Strand en Duin” op 11 september door de gemeenteraad van Zandvoort is vastgesteld.

Aanleiding

Het bestemmingsplan “Strand en Duin” is vastgesteld op 27 november 2008. Het is goedgekeurd op 8 juni 2009 en vastgesteld op 7 augustus 2009.

Dit bestemmingsplan bevat bouwvoorschriften ten aanzien van de strandpaviljoens, de jaarrondpaviljoens, de zeilvereniging, de watersportvereniging en de strandhuisjes. De partiële herziening betreft een aanvulling van deze bouwvoorschriften.

In dit bestemmingsplan zijn geen bepalingen inzake de hoogte van de zandbanketten opgenomen. Dit werd voorheen door het Hoogheemraadschap Rijnland geregeld. Rijnland heeft geen bepaling meer in de keurvergunning opgenomen die de hoogte van de zandbanketten bepaalt. Dit impliceert dat de zandbanketten ongelimiteerd opgehoogd zouden kunnen worden. Om deze ontwikkeling tegen te gaan wordt in deze partiële herziening de maximale bouwhoogte van de vloer van de bouwwerken aangegeven.

De huidige voorschriften in artikel 4 lid 3 van het bestemmingsplan worden aangevuld.

Inzage

Het bestemmingsplan, bestaande uit toelichting en planregel (met bijbehorende stukken) , ligt vanaf 21 september 2012 gedurende 6 weken ter inzage:

gedurende de openingstijden bij de centrale balie in het raadhuis, Swaluestraat 2 te Zandvoort;

Daarnaast zijn de stukken op De stukken zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website (www.zandvoort.nl) onder actueel, plannen en projecten, actuele bestemmingsplannen in te zien.

Beroep

Een belanghebbende kan gedurende de terinzageligging (beroepstermijn) beroep instellen tegen de vaststelling van deze partiële herziening van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Tevens kan hij een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen tijdige zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als voor een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de genoemde afdeling van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven