Logo Velsen
Ontwerpbestemmingsplan ‘De Biezen’, Velsen

Burgemeester en wethouders van Velsen zijn voornemens de gemeenteraad voor te stellen een nieuw bestemmingsplan vast te stellen voor het gebied De Biezen.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Biezen’ heeft betrekking op het gebied tussen Driehuis, Santpoort-Noord en de Velserbroek. Het plangebied wordt in het oosten begrensd door de Rijksweg en de N208, in het zuiden door de Santpoortse Dreef, en in het westen en noorden door de spoorbaan Haarlem-Beverwijk. Het bestemmingsplan voorziet in de vervanging van (delen van) verschillende oudere bestemmingsplannen die aan actualisering toe zijn en in enkele ontwikkelingen (wijzigingsbevoegdheden ten behoeve van de uitbreiding van tuincentrum Haan en ten behoeve van verplaatsing van het bouwvlak van hoveniersbedrijf Van Schagen en uitbreiding van paardencentrum De Biezen). Het bestemmingsplan beoogt een eigentijdse planologische regeling te geven voor het plangebied.

Krachtens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4, artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht, ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘De Biezen’ voor een ieder met ingang van 21 september 2012 gedurende zes weken ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan en daarop betrekking hebbende onderzoeken/rapportages zijn in te zien bij de receptie van het stadhuis, Dudokplein 1 te IJmuiden. De receptie is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur en op donderdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur. Eveneens is een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan in te zien bij de centrale bibliotheek, Dudokplein te IJmuiden. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0453.BP1400DEBIEZEN1-O001.

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan een ieder zijn of haar zienswijzen omtrent het ontwerp kenbaar maken. Indien u dit schriftelijk doet kunt u de zienswijzen richten aan de gemeenteraad van Velsen, Postbus 465, 1970 AL IJmuiden. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer P. Blom (telefoon 0255-567200).

IJmuiden, 20 september 2012

Naar boven