Logo Groesbeek
Vaststelling bestemmingsplan “Het Hoogh” Openbare bekendmaking gemeente Groesbeek

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat het bestemmingsplan Het Hoogh gewijzigd is vastgesteld. U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan inzien bij het Omgevingsloket, Dorpsplein 1 te Groesbeek.

Het bestemmingsplan omvat het terrein tussen de Bremstraat, Dries en Korenbloemstraat in de wijk De Stekkenberg. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Het plan biedt een actuele regeling voor de reeds ontwikkelde plannen die op basis van een eerder gevoerde 19,2 WRO procedure mogelijk zijn gemaakt. Ten opzichte van de 19,2 WRO procedure biedt dit bestemmingsplan een flexibelere regeling voor een tiental kavels op drie locaties (aan de Bremstraat, Dries en Korenbloemstraat), met dien verstande dat de regeling uitdrukkelijk niet voorziet in een vermeerdering van het woningaantal, maar wel de mogelijkheid biedt om minder woningen op bovenstaande locaties te realiseren. Tot slot wordt flexibiliteit geboden in de woningtypen (vrijstaand en twee-onder-een-kap) die op de genoemde drie locaties gerealiseerd mogen worden.

Met ingang van donderdag 20 september 2012 tot en met woensdag 31 oktober 2012 zijn het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar via ww.ruimtelijkeplannen.nl.

Ook kan het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken gedurende voornoemde termijn worden ingezien in het gemeentehuis van Groesbeek bij de afdeling VROM, Omgevingsloket. Het loket is geopend op werkdagen van 9.00u tot 12.00u en op maandagavond van 18.00u tot 19.00u.

Volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening kunnen belanghebbenden tegen het besluit van de gemeenteraad gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk en gemotiveerd beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze beroepsmogelijkheid komt uitsluitend belanghebbenden toe, die zich op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend evenals die belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden. Tevens kan een belanghebbende bij de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad in het ontwerp zijn aangebracht. Bovendien bestaat de mogelijkheid gedurende bovengenoemde termijn de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer M. Stam van de afdeling Ruimte en Welzijn, telefoonnummer 024 - 39 96 217.

Naar boven