Logo Eijsden-Margraten
Bekendmaking vastgesteld Herstelbesluit bestemmingsplan Hotel Gronsveld, Eijsden-Margraten

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten maken bekend dat vanaf maandag 24 september 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt het door de gemeenteraad in zijn vergadering van 11 september 2012 vastgestelde “Herstelbesluit bestemmingsplan Hotel Gronsveld”.

Het onderhavige besluit is het gevolg van de tussenuitspraak van de Raad van State van 27 juni 2012 waarbij is bepaald dat het oorspronkelijke vaststellingsbesluit van 14 december 2010 inzake de vaststelling van het bestemmingsplan op een aantal onderdelen moet worden hersteld ( in het kader van de zogeheten “bestuurlijke lus”).

Het herstel betreft:

  • Het toevoegen van een memo inzake een nadere onderbouwing van het aantal parkeerplaatsen aan de toelichting, ;

  • Het aanpassen van de artikel 4, lid 4.3.1 van de planregels, middels het opnemen van een ontheffing van de toegestane bouwhoogte tot een maximale hoogte van 11 meter;

  • Het aanpassen van artikel 11, lid 11.1.2 van de planregels waardoor “het college van burgemeester en wethouders”, wordt vervangen door “het bevoegd gezag”;

  • In artikel 1 lid 1.22 wordt “minimum bruto verkoopvloeroppervlak” , vervangen door “minimum verkoopvloeroppervlak”.

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het vastgestelde herstelbesluit beroep worden ingesteld door belanghebbenden. Dit beroep kan zich alleen richten op het herstelbesluit. Beroep kan ingesteld worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het herstelbesluit ligt samen met alle hierbij behorende stukken ter inzage in het gemeentehuis te Eijsden, Breusterstraat 27 te Eijsden. Voor inzage kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum, telefoonnummer 043-458 8488. Tevens kunt u het herstelbesluit bekijken op de gemeentelijke website, www.eijsden-margraten.nl alsmede op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Eijsden, 12 september 2012

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten, D.A.M. Akkermans, Burgemeester.

H.J.M. van Dijk, secretaris

Naar boven