Logo Meppel
Vooraankondiging en inspraakprocedure bestemmingsplan ‘Meppel - Centrumschil’, Meppel

In overeenstemming met artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en de gemeentelijke inspraakverordening geven burgemeester en wethouders van Meppel kennis dat zij een nieuw bestemmingsplan voorbereiden voor de woonwijken rondom de binnenstad.

Het voorontwerpbestemmingsplan met plannaam ‘Meppel - Centrumschil’ en planidentificatie ‘NL.IMRO.0119.Centrumschil-BPA1’ heeft betrekking op het gebied dat aan de buitenzijde globaal wordt begrensd door de Reest, de spoorlijn Zwolle - Meppel, de Wold Aa, de Ceintuurbaan, het Noordeinde, het Mallegat en de Buitenhaven. Aan de binnenzijde wordt het plangebied begrensd door de Grote- en Kleine Oever, de Heerengracht, Gasgracht, Het Vledder, de Marktstraat, de Vledderstraat en de Noteboomstraat.

Met dit bestemmingsplan worden circa zestien oude bestemmingsplannen (deels) herzien. De meeste onderdelen uit de oude plannen blijven gehandhaafd. Op ondergeschikte onderdelen wijkt het nieuwe plan af van de geldende bestemmingsplannen.

Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het voorontwerpbestemmingsplan Meppel - Centrumschil ligt ter inzage van 20 september tot en met 31 oktober 2012 in het Stadskantoor van Meppel, Grote Oever 26 te Meppel.

Het plan (verbeelding, regels en toelichting) kan ook via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de website van de gemeente Meppel worden ingezien. Ga naar www.meppel.nl. In de linker kolom klikt u op ‘Actueel’. Hieronder treft u een link aan naar de pagina met gemeentelijke bestemmingsplannen. Als u hierop klikt, kunt u het voorontwerpbestemmingsplan ‘Meppel - Centrumschil’ raadplegen.

Hoe kunt u uw inspraakreactie kenbaar maken?

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 van het Besluit ruimtelijke ordening en de gemeentelijke inspraakverordening kunt u gedurende de terinzagelegging reageren op het voorontwerpbestemmingsplan Meppel- Centrumschil.

Zienswijzen kunt u indienen bij burgemeester en wethouders (Postbus 501, 7940 AM Meppel). Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge zienswijze. Dit dient nadrukkelijk te worden vermeld en van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Hiervoor kunt u contact opnemen met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 14 0522.

Inloopavond

Als onderdeel van de inspraakprocedure organiseert de gemeente twee informatieve inloopbijeenkomsten. Op dinsdag 9 oktober 2012 van 19.30 uur tot 21.30 uur in Schouwburg Ogterop (Engelenbak), Zuideinde 70 te Meppel en op woensdag 10 oktober 2012 van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Stadhuis, Grote Oever 26 te Meppel.

Meppel, 19 september 2012

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven