Logo Kerkrade
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Kerkrade Oost I’, Kerkrade

Het College van Burgemeester en Wethouders van Kerkrade maakt bekend, dat de gemeenteraad van Kerkrade bij besluit van 4 juli 2012 het bestemmingsplan Kerkrade Oost I, gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied omvat globaal de buurten Erensteinerveld en Chevremont, en wordt globaal begrensd door de spoorlijn Heerlen-Kerkrade en de Kaffebergsweg in het westen, het stadspark en het noordelijk gedeelte van het Rolduckerveld in het zuiden, het Berenbos in het oosten en de buurt Haanrade en de Vinkerstraat in het noordoosten.

Het bestemmingsplan beoogt actualisering en uniformering van de bebouwingsregelingen in de betreffende woongebieden, gericht op het verkrijgen van een passend beheerkader van de bestaande situatie. Het plan heeft dan ook een overwegend consoliderend karakter. Er worden geen nieuwe grootschalige planologische ontwikkelingen voor het plangebied voorzien. Het plan voorziet verder ondermeer in een wijzigingsbevoegdheid, dit om ongebruikte woningbouw- en retailtitels te doen vervallen.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is in de planregels een aantal wijzigingen aangebracht. Deze wijzigingen betreffen enige taalkundige/redactionele toevoegingen en correcties in de artikelen en zijn in de nota van wijziging op het ontwerpbestemmingsplan, behorend bij het raadsbesluit, verwoord.

Gelet op het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening is het raadsbesluit toegezonden aan de provincie Limburg, de ministeries van Defensie, Infrastructuur & Milieu, Economische zaken, Landbouw & Innovatie (Rijkswaterstaat Limburg), alsmede het Waterschap Roer en Overmaas. Deze instanties hebben te kennen gegeven, c.q. doen blijken geen gebruik te maken van de in voornoemd artikel opgenomen interventiebevoegdheid (aanwijzing), ertoe strekkende dat een onderdeel van het bestemmingsplan geen onderdeel blijft uitmaken van het plan zoals dat is vastgesteld.

Het raadsbesluit, het bestemmingsplan alsmede de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 20 september 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de vakbalie Bouwen, Wonen en Leefomgeving Sector Stad op de begane grond van het stadskantoor, Markt 33 alhier (openingsuren: maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 15.00 uur; vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur). Inzage is enkel mogelijk na telefonische afspraak (via algemeen tel.nr. 045-5676767) bij dhr. Debast. De stukken c.a. zijn ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl alsmede op de gemeentelijke website via www.kerkrade.nl \Wonen & leven\Projecten\Ruimtelijke plannen.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan binnen de termijn van terinzageligging door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor belanghebbenden:

  • die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • die bezwaar hebben tegen de aangebrachte wijzigingen;

  • die redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad hebben ingediend.

Degene die beroep instelt kan tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres.

Het vaststellingsbesluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is een verzoek om een voorlopige voorziening ingediend, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan dat op het verzoek is beslist.

Naar boven