Logo Borsele
Besluit artikel 110A Wet Geluidhinder in het kader van het bestemmingsplan ‘Kern Borssele 2012’, Borsele

Burgemeester en wethouders van Borsele hebben besloten voor een tweetal locaties in de kern van Borssele een hogere grenswaarde industrielawaai van maximaal 55 dB(A) vast te stellen.

Achtergrond

Het bestemmingsplan “Kern Borssele 2012”, dat op 6 september 2012 door de gemeenteraad is vastgesteld, voorziet in een planologisch-juridisch regeling die het mogelijk maakt woningen te realiseren aan de Oostsingel 14 en de Troyeweg 1. De betreffende woningbouwlocaties liggen binnen de geluidscontour van 50 tot 55 dB(A) van de verruimde geluidzone van het Sloegebied. Ze voldoen daarmee niet aan de eis van een maximaal toelaatbare grenswaarde van 50 dB(A) voor de bestemming ‘wonen’.

Op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder is het noodzakelijk, vooruitlopend op het vaststellen van het bestemmingsplan, voor de beoogde bouwlocaties een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vast te stellen. Dit besluit is op 10 juli 2012 genomen.

Inzage

U kunt het besluit inzien vanaf 20 september 2012 in het gemeentehuis, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. U kunt de stukken ook bekijken op de gemeentelijke website via www.borsele.nl.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde industrielawaai kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp besluit.

U kunt beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De beroepstermijn loopt van 21 september t/m 1 november 2012.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld en een spoedeisend belang heeft, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit hogere grenswaarde industrielawaai treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Heinkenszand, 19 september 2012

Naar boven