Logo Ridderkerk
Ontwerpwijzigingsplan Lift appartementengebouw Louise de Colignylaan (3e wijziging bestemmingsplan Slikkerveer), Ridderkerk

De gemeente is bezig met de voorbereiding van een wijzigingsplan. Het betreft het wijzigingsplan

Lift appartementengebouw Louise de Colignylaan (3e wijziging van het bestemmingsplan Slikkerveer). De aanleiding voor het opstellen van dit wijzigingsplan is het voornemen van Stichting Woonvisie Ridderkerk om een tweede lift te realiseren aan het bestaande appartementengebouw in de Louise de Colignylaan. De lift is gepland aan de zijde van de Juliana van Stolbergstraat. Met het wijzigen van het bestemmingsplan Slikkerveer wordt de realisatie van deze lift mogelijk gemaakt.

Op grond van artikel 7 van de regels van het bestemmingsplan Slikkerveer is het college van burgemeester en wethouders bevoegd het bestemmingsplan te wijzigen ten behoeve van het overschrijden van de bestemmingsgrenzen. Met voorliggend (ontwerp)wijzigingsplan wordt gebruik gemaakt van deze bevoegdheid.

Met het ter inzage leggen van het ontwerpwijzigingsplan Lift appartementengebouw Louise de Colignylaan (3e wijziging van het bestemmingsplan Slikkerveer) start de procedure zoals in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht staat aangegeven.

Wilt u het ontwerpwijzigingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 14 september 2012 tot en met 25 oktober 2012:

  • via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl;

  • via de landelijke website op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1) bij de balie Bouwen en Wonen.

Behalve het ontwerpwijzigingsplan kunt u ook het ontwerp-besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan bekijken.

Wilt u reageren op het ontwerpwijzigingsplan?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan het college van burgemeester en wethouders. Deze brief heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze voor 26 oktober 2012 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met de heer Alefs van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling. U kunt hiervoor bellen op telefoonnummer 0180-451216. Een brief heeft onze voorkeur.

Wat is de volgende stap in de procedure?

De binnengekomen zienswijzen voorzien wij van een reactie. Indien de zienswijzen hier aanleiding toe geven worden deze in het plan verwerkt. Daarna wordt het wijzigingsplan door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Na vaststelling wordt hierover bericht in de Staatscourant, de Combinatie en op de gemeentelijke website.

Naar boven