Logo Uden
Voorbereidingsbesluit Uitbreiding Varkenshouderij Odiliapeel, Uden

Het College van burgemeester en wethouders van Uden maakt bekend, gelet op artikel 7.17 lid 4 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend:

Namens Varkenshouderij ’t Staartje BV heeft de heer van Lieshout op 31 mei 2012 medegedeeld dat het voornemen bestaat om de bestaande varkenshouderij op het adres Staartjespeelweg 8 te Odiliapeel uit te breiden. Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling in gevolge het Besluit milieueffectrapportage in combinatie met artikel 7.2 lid 1b van de Wet milieubeheer.

Het College heeft besloten dat geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld, alvorens een beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de voorgenomen activiteit. Naar mening van het College leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Ons besluit en de bijbehorende stukken liggen voor eenieder vanaf 13 september 2012 tot en met 24 oktober 2012 tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur en op donderdag van 08.30 tot 19.30 uur ter inzage in de publiekshal van het Gemeentehuis, Markt 145.

Het besluit is een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep. Dit kan eerst in de procedure met betrekking tot de beslissing op de aanvraag om een omgevingsvergunning.

Naar boven