Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 4 september 2012, G&VW/VW/2012/13299, tot Besluit intrekking intrekking aanwijzing Liftinstituut.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelezen het verzoekschrift van het Liftinstituut van 18 juli 2012, waarin zij verzoekt haar aanwijzing voor het certificeren van managementsysteem ISO 9001 en module H in te trekken;

Gelet op artikel 7a, eerste lid, van de Warenwet, hoofdstuk 5 van het Warenwetbesluit Liften en hoofdstuk 5 van het Warenwetbesluit Machines;

Besluit:

Artikel 1

In het besluit van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 23 april 1997, nr. ARBO/APM/97/00293, houdende de aanwijzing van keuringsinstantie voor liften wordt in artikel 2, lid 1 onder b ingetrokken:

b. het beoordelen van de kwaliteitsborgingssystemen overeenkomstig de bijlagen XII, XIII, XIV van de richtlijn” en wordt in artikel 2 lid 2 onder c ingetrokken: “c. het beoordelen van kwaliteitsborgingssystemen overeenkomstig de bijlagen VIII of IX van de richtlijn”.

Artikel 2

In het besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 5 juli 2010, nr. G&VW/VW/2010/12303, houdende aanwijzing Liftinstituut B.V. als aangemelde aangewezen instelling Warenwetbesluit machines voor de keuring van machines, richtlijn 2006/42/EG, wordt in artikel 2 lid 1 verwijderd: “en het beoordelen van kwaliteitsborgingssystemen overeenkomstig bijlage X van de richtlijn en artikel 5, onder c, van het besluit”.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 juli 2012.

Deze beschikking zal in de Staatscourant worden geplaatst.

4 september 2012

de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze: R. Gans.

Bezwaar

Overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht kan tegen deze beschikking schriftelijk bezwaar worden gemaakt door degene wiens belang rechtstreeks bij deze beschikking betrokken is. Daartoe moet binnen zes weken na de dag van verzending van deze beschikking een bezwaarschrift worden ingediend bij de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, t.a.v. de Directie Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische Aangelegenheden, Bureau Ondersteuning, Postbus 90801, 2509 LV 's-Gravenhage. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van deze beschikking alsmede de reden(en) waarom de beschikking niet juist wordt gevonden. Verzocht wordt bij het bezwaarschrift een kopie van deze beschikking en van eventuele andere op de zaak betrekking hebbende stukken te voegen. Het bezwaar schort de werking van deze beschikking niet op.

Naar boven