Ontwerp eerste herziening bestemmingsplan Hoge Weide ontwikkeling

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 2 februari 2012 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage ligt: de eerste herziening van het bestemmingsplan Hoge Weide ontwikkeling.

Na vaststelling van het bestemmingsplan ‘Hoge Weide ontwikkeling’ (onherroepelijk per 10 maart 2011) is geconstateerd dat een aantal beoogde doelstellingen uit het stedenbouwkundig plan op onderdelen wordt bemoeilijkt door een te strakke regeling. De eerste herziening corrigeert dit. Daarnaast bevat de herziening enkele wijzigingen met betrekking tot een flexibelere functionele invulling van boerderij De Hoef en de levendige rand (betreft de noordoostelijke hoekbebouwing). Tot slot bevat de herziening enkele afstemmingsbepalingen met recent gewijzigde regelgeving.

Het plangebied van de eerste herziening is gelijk aan het bestemmingsplan Hoge Weide ontwikkeling en ligt in het oosten van Leidsche Rijn. De locatie wordt globaal begrensd door de nieuwe landtunnel van rijksweg A2 in het oosten, de Hogeweidebaan in het zuiden, de weg naar Parkwijk in het noorden en Rijnkennemerlaan in het westen.

Inzien

U kunt het ontwerp, dat bestaat uit de toelichting, de planregels en de bijbehorende verbeelding (plankaart) en bijlagen, met ingang van 2 februari 2012 tot en met 14 maart 2012 inzien bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00–17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

  • Informatiecentrum Leidsche Rijn

    Verlengde Vleutenseweg 32, Utrecht.

    Open op woensdag van 12.00 tot 20.00 uur, vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening. Daarom is het ontwerp in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale plan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf). De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan, worden meestal niet aangeboden aan deze landelijke website. Ook op de website van de gemeente (www.utrecht.nl/bestemmingsplannen) is het bestemmingsplan te raadplegen.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van inzage kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

p/a Afdeling Stedenbouw en Monumenten

De heer K. Ulrich

Postbus 16200

3500 CE UTRECHT

S.v.p. op de envelop vermelden: 'Zienswijze ontwerp eerste herziening bestemmingsplan Hoge Weide ontwikkeling'. Wij wijzen u er op dat het alleen zin heeft om tegen de gewijzigde onderdelen van het plan zienswijzen in te dienen. Voor een overzicht van de wijzigingen kunt u het beste de bijlage van het plan inzien.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-286 0281) een afspraak maken tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven