Logo Grootegast
Vastgesteld wijzigingsplan Bennemaheerd 18 Oldekerk, Grootegast

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast maakt overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat bij besluit van 5 september 2012 het volgende wijzigingsbesluit ex artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening is vastgesteld voor:

  • een vergroting van het bouwvlak aan één zijde om zo een aanbouw aan de woning mogelijk te maken op het perceel plaatselijk bekend Bennemaheerd 18 te Oldekerk, kadastraal bekend gemeente Grootegast, sectie D, nummer 1961.

De stukken inzien

Het vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken liggen ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9a juncto 3.8, derde lid van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van woensdag 12 september 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de balie tijdens de openingsuren. Het plan is tevens in digitale vorm te raadplegen via de viewer op http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0015.WZOK12HERS1-VA01. De bestanden van het digitale wijzigingsplan zijn beschikbaar op: http://gatekeeper.leek.nl/grootegast/plannen. Daarnaast is op de gemeentelijke website www.grootegast.nl het plan in pdf-formaat te zien.

Reageren op het plan (instellen beroep)

Gedurende een termijn van 6 weken, donderdag 13 september 2012 tot en met woensdag 24 oktober 2012, kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit door:

  • iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerp-wijzigingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerp-wijzigingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat naast de titel van het betreffende wijzigingsplan in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde wijzigingsplan niet. Het wijzigingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het wijzigingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Naar boven