Logo Duiven
Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Achterstehoek 2 te Duiven’

Burgemeester en wethouders van Duiven maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat met ingang van donderdag 13 september 2012 het ontwerpbestemmingsplan ‘Achterstehoek 2 te Duiven’ ter inzage ligt.

Bestemmingsplan “Achterstehoek 2 te Duiven”

Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid tot realisatie van één vrijstaande woning ten oosten van de bestaande woning op het perceel aan de Eltensestraat 19 te Duiven. De woning wordt ontsloten via de Achterstehoek. Op grond van het geldende bestemmingsplan ‘Duiven-Zuid’ is op de planlocatie geen extra woning toegestaan.

Zienswijzen

Gedurende de periode van 13 september 2012 tot en met 24 oktober 2012 kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen kenbaar maken bij de raad van de gemeente Duiven, Postbus 6, 6920 AA te Duiven. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met met de afdeling VROG (telefoon 0316 - 279 211).

Anterieure overeenkomst

Daarnaast maken burgemeester en wethouders op grond van het bepaalde in artikel 6.24 Wro bekend dat de gemeente Duiven met de initiatiefnemer, de heer R.B.C.M. Luiten, een anterieure overeenkomst is aangegaan. Deze overeenkomst biedt waarborgen voor een goede ontwikkeling van het plangebied alsmede voor de daaraan verbonden financiële concequenties voor de gemeente. De zakelijke beschrijving van de overeenkomst ligt ook ter inzage.

Tegen de gesloten overeenkomst staat geen bezwaar en beroep open.

Door de gesloten overeenkomst is het kostenverhaal verzekerd, waardoor er conform artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vastgesteld hoeft te worden.

Informatie

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 13 september 2012 tot en met woensdag 24 oktober 2012 voor een ieder ter inzage bij de sectorbalie Grondgebied, Kastanjelaan 3 te Duiven. Deze balie is iedere werkdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Daarnaast is het plan te raadplegen via de gemeentelijke website www.duiven.nl onder de kop politiek en organisatie→beleid en regelgeving→bestemmingsplannen en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0226.BPDUIVENZUID003-ON01).

Naar boven