Logo Geldrop-Mierlo
Voorbereidingsbesluit Luchen en omgeving, Geldrop-Mierlo

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 3 september 2012, op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening, heeft besloten te verklaren dat een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid voor het uitbreidingsgebied Luchen en omgeving. Het voorbereidingsbesluit geldt voor het uitbreidingsgebied Luchen met uitzondering van de recent uitgewerkte fasen 1 en 2 en het gebied tussen de Burgemeester Termeerstraat, de Oudvensestraat, het Eindhovens kanaal en de Geldropseweg.

Het gebied is aangegeven op de bij het raadsbesluit behorende en gewaarmerkte verbeelding.

Sinds de vaststelling van bestemmingsplan Luchen in 2006 is er veel veranderd. De economische crisis en een veranderde woningmarkt spelen een grote rol bij de huidige ontwikkeling van nieuwe woongebieden. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat opnieuw naar de totale wijk Luchen en omgeving gekeken moet worden in deze context en naar het bestemmingsplan dat in deze gebieden geldt. Ook het bestemmingsplan Buitengebied anticipeert nog niet op deze nieuwe inzichten en ontwikkelingen en gaat nog uit van het (voorheen) bestaand gebruik.

De voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan is in dit kader noodzakelijk.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking met ingang van donderdag 6 september 2012. De stukken zijn in te zien in het gemeentehuis en digitaal op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen dit voorbereidingsbesluit kan geen rechtsmiddel worden aangewend.

Geldrop, 5 september 2012

Naar boven