Logo Tholen
Ontwerpbestemmingsplan, ontwerpomgevingsvergunning en ontwerpbesluit Hogere grenswaarde Woonservicecentrum Scherpenisse (Coördinatieregeling), Tholen

Het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling maakt, krachtens mandaat dat burgemeester en wethouders aan hem hebben verleend, bekend dat op grond van de artikelen 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 7 september 2012 ter inzage liggen:

  • het ontwerpbestemmingsplan Woonservicecentrum Scherpenisse, met kenmerk NL.IMRO.0716. BpWoSeCeSch-OW01, bestaande uit regels, een verbeelding (kaart) en een toelichting met bijlagen;

  • het ontwerp van de omgevingsvergunning nr. Z-HZ_WABO-2012-01489 voor de bouw van een Woonservicecentrum aan de Laban Deurloostraat te Scherpenisse;

  • het ontwerpbesluit tot het verlenen van een hogere grenswaarde voor een drietal van het Woonservicecentrum deel uitmakende appartementen.

Plangebied en doelstelling.

Het plangebied betreft het terrein gelegen aan de Laban Deurloostraat te Scherpenisse, waar vroeger een dubbele basisschool heeft gestaan.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft ten doel om de bouw van een Woonservicecentrum juridisch planologisch mogelijk te maken.

Het woonservicecentrum omvat maatschappelijke-, sport-, zorgvoorzieningen en horeca op de begane grond met daarboven de bouw van 13 zorgappartementen.

Coördinatieregeling.

De gemeenteraad heeft op 15 december 2011 besloten voor het project 'realiseren woonzorgcomplex' te Scherpenisse, de gemeentelijke coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 ev. van de Wet ruimtelijke ordening toe te passen.

Bij toepassen van de coördinatieregeling worden procedures in verband met het realiseren van het project, gestroomlijnd en gelijktijdig bekendgemaakt. De eerdergenoemde ontwerpbesluiten worden hierdoor gecoördineerd behandeld en voorbereid. Het college van burgemeester en wethouders is het coördinerend orgaan.

De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor het besluiten over het verlenen van een hogere grenswaarde en een omgevingsvergunning voor de bouw van het Woonservicecomplex.

Op het bestemmingsplan, en de daaraan via de coördinatieregeling gekoppelde besluiten, is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Inzien ontwerpplan en ontwerpbesluiten.

Het ontwerpbestemmingsplan, en de ontwerpen van de omgevingsvergunning en de hogere grenswaarde in het kader van de Wet geluidhinder, liggen vanaf 7 september 2012 gedurende zes weken, dus tot en met 18 oktober 2012, ter inzage tijdens de openingsuren in de openbare leesruimte van het gemeentehuis, Hof van Tholen 2 te Tholen.

U kunt het digitale bestemmingsplan 'Woonservicecentrum Scherpenisse' ook bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast kunt u het ontwerpplan en de ontwerpbesluiten, inclusief bijlagen in pdf-formaat, ook bekijken op de gemeentelijke website: www.tholen.nl.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit tot het afgeven van een omgevingsvergunning voor de bouw van het Woonservicecentrum en het ontwerpbesluit tot het verlenen van een hogere grenswaarde voor een drietal appartementen van het Woonservicecentrum kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Tholen, Hof van Tholen 2, 4691 DZ Tholen.

Voor inlichtingen over een en ander of voor het maken van een afspraak over het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren bellen naar de heer K van Gorp van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0166-668242.

Naar boven