Logo Groningen (Gr)
Ontwerp-bestemmingsplan ’Sontwegtracé’, Groningen (Gr)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een ontwerp-bestemmingsplan ‘Sontwegtracé’, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 7 september 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt bij:

  • het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Ged. Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • en in het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00 tot 20.00 uur.

Exemplaren van het ontwerp-bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tegen betaling op bovenvermelde adressen verkrijgbaar.

U kunt het ontwerp-bestemmingsplan ook inzien op gemeente.groningen.nl/bestemmingsplan.

U vindt het tevens op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het identificatienummer NL.IMRO.0014.BP515Sontwegtrace-ow01. De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.

Het ontwerp-bestemmingsplan omvat de Sontweg, een deel van de Eltjo Ruggeweg (tot aan de Berlagebrug), het begin van de Bornholmstraat, een deel van de Deense Haven en het Winschoterdiep, alsmede een deel van het bedrijventerrein Driebond, waaronder de Sint Petersburgweg, Odenseweg en de Driebondsweg tot aan de Beneluxweg (oostelijke ringweg).

Met het bestemmingsplan wordt het volgende beoogd:

  • de aanleg van de Sontbrug, met inbegrip van nieuwe wegaansluitingen vanaf de Bornholmstraat en de Sint Petersburgweg;

  • een reconstructie van de Sontweg, de kruising Sontweg/Bornholmstraat en de Sint Petersburgweg, met inbegrip van een busbaan stad-in/stad-uit langs de Sontweg en een busbaan stad-uit langs de Sint Petersburgweg.

Het ontwerp-bestemmingsplan wijkt op enkele onderdelen af van het voorontwerp, dat in het kader van de inspraakprocedure ter inzage heeft gelegen van 30 maart tot en met 26 april 2012.

Vanaf 7 september tot en met 18 oktober 2012 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad, p/a RO/EZ, postbus 7081, 9701 JB Groningen. Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met de afdeling juridische zaken RO/EZ, tel. (050) 367 81 00.

Gemeente Groningen, 6 september 2012

Naar boven