Logo Culemborg
Ontwerpbesluit Hogere grenswaarde wet geluidhinder Parijsch, Culemborg

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Culemborg maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 110c van de Wet geluidhinder juncto artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbesluit hogere grenswaarde met bijbehorende stukken voor het woningbouwproject Parijsch Zuid, gelegen aan de westzijde van Culemborg met ingang van donderdag 6 september 2012 gedurende een termijn van zes weken, dus tot en met 17 oktober 2012, voor een ieder ter inzage ligt bij de Stadswinkel, Ridderstraat 250.

Gedurende de termijn is een ieder bevoegd zienswijzen schriftelijk of mondeling (tijdens kantooruren) kenbaar te maken bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Culemborg, Postbus 136, 4100 AC Culemborg.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen of nadere informatie kunt u telefonisch een afspraak maken met onze medewerker van de afdeling Stadsontwikkeling, bereikbaar onder nummer 0345 - 477700.

Toelichting:

Het gebied wordt ten noorden begrensd door de Prijsseweg en Centrum Parijsch. De oostgrens wordt gevormd door de bestaande woonwijk ‘Hoge Prijs’. In het zuiden grenst het plangebied aan het bedrijventerrein Pavijen (de Wethouder Schoutenweg) en de Rietveldseweg. De grens wordt aan de westzijde gevormd door het buitengebied van Culemborg, het inundatiekanaal.

Het ontwerpbesluit Hogere Grenswaarde dient tegelijkertijd ter inzage te liggen met het ontwerpbestemmingsplan waarin de bouw van 1355 woningen mogelijk wordt gemaakt. Het ontwerpbestemmingsplan Parijsch-Zuid ligt ook tot en met 17 oktober 2012 ter visie.

In het ontwerpbestemmingsplan Parijsch Zuid wordt de bouw van maximaal 1355 woningen mogelijk gemaakt. Binnen dit plangebied betreft het een gedeelte van de woningen aan de Prijsseweg, Distelvlinderlaan, Zijderupsvlinderlaan en Waterlinieweg welke niet voldoen aan de voorkeursgrenswaarde, te weten 48 dB(Lden). Het gaat hierbij om 110 woningen boven de toegestane waarde, waarbij de hoogste grenswaarde 52,8 dB is.

Het college van Burgemeester en Wethouders is echter bevoegd een hogere grenswaarde toe te staan. Om deze hogere grenswaarde toe te staan dient te worden onderzocht of er maatregelen mogelijk zijn die de geluidsbelasting verminderen. Uit het onderzoek blijkt dat deze maatregelen in dit geval niet mogelijk zijn, hetgeen het verlenen van een hogere grenswaarde noodzakelijk maakt.

Culemborg, augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Culemborg, R. van Schelven, burgemeester.

P. van der Veer, secretaris.

Naar boven