Logo Middelburg
Voorontwerpbestemmingsplan ‘Veersepoort’, Middelburg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en op grond van de Inspraakverordening van de gemeente Middelburg, het voorontwerpbestemmingsplan Veersepoort vanaf vrijdag 7 september 2012 gedurende zes weken (tot en met 18 oktober 2012) voor een ieder ter inzage ligt bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

Het plangebied voor dit bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de N57 aan de noordzijde, de President Rooseveltlaan aan de westzijde, de Nieuwenhovenseweg aan de zuidzijde en de Veerseweg aan de oostzijde. Het plangebied omvat dus de volledige wijk Veersepoort, inclusief enkele oudere wegen met lintbebouwing in en langs de nieuwbouwwijk.

Met dit voorontwerpplan wordt het huidige bestemmingsplan Veersepoort (vastgesteld in 1997) en alle in de tussentijd vastgestelde uitwerkings- en wijzigingsplannen geactualiseerd.

Het bestemmingsplan heeft vooral een conserverend karakter en legt de huidige functies in het gebied vast. De belangrijkste functie in het plangebied is wonen en de daaraan verbonden voorzieningen zoals maatschappelijke- en sportvoorzieningen, winkels, groen en wegen.

Het plan bevat geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen en veranderingen, met uitzondering van de ontwikkeling van één nieuwe woning aan de Prooijenseweg.

Inspraak

Inspraak wordt verleend aan ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen. Het voorontwerpplan kan ook worden bekeken op de gemeentelijke website www.middelburg.nl onder wonen en (ver)bouwen / bestemmingsplannen / plannen in procedure.

Daarnaast is het voorontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site selecteert u het tabblad ‘bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het tabblad ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0687.BPVPT-VO99 in te vullen.

Tijdens de genoemde termijn kunnen schriftelijk of mondeling inspraakreacties ingediend worden. Een schriftelijke reactie moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders van Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg. Voor een mondelinge zienswijze is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 67 52 85.

Middelburg, 5 september 2012

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven