Logo Oude IJsselstreek
Onherroepelijke Bestemmingsplannen, Oude IJsselstreek

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat er geen beroep is ingesteld tegen de volgende 11 bestemmingsplannen, vastgesteld door de gemeenteraad op 21 juni 2012.

De bestemmingsplannen zijn hierdoor op 17 augustus 2012 onherroepelijk geworden.

Kom Terborg 2011

Het bestemmingsplan voorziet in het actualiseren van de huidige bestemmingsplannen voor de kom van Terborg, inclusief het bedrijventerrein Akkermansweide en de bedrijventerreinen van Kaak en Lovink. Hierbij is voornamelijk de bestaande, feitelijke situatie vastgelegd. Het plan maakt tevens een kleine uitbreiding van het bedrijf Lovink mogelijk.

Ongebruikte woningbouwmogelijkheden

In het huidige bestemmingsplan van Terborg liggen een aantal ongebruikte bouwmogelijkheden voor woningbouw. Deze bouwmogelijkheden bestaan meestal al meer dan 30 jaar en zijn nooit ingevuld. De gemeente Oude IJsselstreek wil alleen die capaciteit nog overnemen in bestemmingsplannen die dan ook echt actueel zijn en waar behoefte aan is. Om deze redenen worden de betreffende percelen dan ook niet meegenomen in het nieuwe bestemmingsplan. Voor deze locaties blijft dus het huidige bestemmingsplan van kracht. Indien voor deze locaties geen volledige omgevingsvergunning wordt aangevraagd voor 1 april 2013 zullen middels een nieuw op te stellen partieel bestemmingsplan plan de bestaande bouwmogelijkheden worden geschrapt. De eigenaren van deze percelen hebben hierover persoonlijk een brief ontvangen.

Partiële herziening buitengebied diverse percelen 2012

Het plan voorziet in aanpassing van de bestemming van een 70-tal individuele percelen in de oorspronkelijke plangebieden Buitengebied Wisch en Buitengebied Gendringen. Het betreft voor het merendeel aanpassing van agrarische bouwpercelen, wijziging van agrarische en enkele bedrijfsbestemmingen in woonbestemmingen, actualisering van woonbestemmingen, opneming en aanpassing van enkele recreatieve bestemmingen en aanpassing van enkele agrarische en andere bedrijfsbestemmingen voor vestiging van andere in het buitengebied passende bedrijven

Buitengebied, locatie Entinkweg 3 Varsseveld

Dit plan voorziet in wijziging van de agrarische bestemming van het perceel Entinkweg 3 in de bestemming “Wonen” en in de bouw van een nieuwe woning en in splitsing van de bestaande hoofdbebouwing met bedrijfswoning in 2 woningen. Dit ter verevening van de sloop van de overige agrarische bedrijfsbebouwing op dat perceel, in het kader van het VAB beleid.

Lichtenberg, locatie Korenweg - Lichtenbergseweg - Reeënstraat, Silvolde

Het plangebied van het ontwerp bestemmingsplan “Lichtenberg, locatie Korenweg - Lichtenbergseweg - Reeënstraat” heeft betrekking op de locaties van wijksteunpunt “De Lichtenberg”, de aangrenzende locatie van het kinderdagverblijf op de hoek van de Korenweg met de Lichtenbergseweg en de inmiddels gesloopte seniorenwoningen aan de Reeënstraat.

Hierbij is de bestaande, feitelijke situatie van het wijksteunpunt vastgelegd. Verder maakt het de bouw van 12 grondgebonden woningen mogelijk op de hoek van de Korenweg - Lichtenbergseweg en bevat het een “uit te werken” woonbestemming voor de locatie van de gesloopte seniorenwoningen om in de toekomst woningbouw mogelijk te maken.

Kom Silvolde, partiële herziening Terborgseweg Berkenlaan

Gelijktijdig met dit bestemmingsplan is het bestemmingsplan 'Kom Terborg 2011' vastgesteld. In dat bestemmingsplan wordt o.a. een uitbreiding voor het bedrijf Lovink Industries planologisch geregeld. Het bedrijf Lovink Industries b.v. is echter een zogenaamde A-inrichting. Dit betekent dat er een geluidscontour rondom het bedrijf ligt, waarbuiten in de omgeving geen hogere geluidsbelasting mag ontstaan dan 50 dB(A). Door de uitbreiding van het bedrijventerrein moet de geluidscontour worden aangepast.

Deze geluidscontour valt niet alleen binnen het bestemmingsplan 'Kom Terborg 2011', maar ook binnen het bestemmingsplan 'Kom Silvolde - Partiële herziening Terborgseweg-Berkenlaan'. Voor het overige zal in dit bestemmingsplan de huidige situatie overgenomen worden. Het betreft hiermee een conserverend plan, een actualisatie van het huidige bestemmingsplan.

Het plangebied bestrijkt een gedeelte van de Terborgseweg en de Berkenlaan tot aan de Munstermanlaan in Silvolde, alsmede de gronden tussen beide wegen en de Seesinkbeek in. Hiertoe behoren ook de adressen Terborgseweg 62 tot en met 78, Lovinkweg 1, Berkenlaan 1 en 11 tot en met 25 en de Munstermanstraat 1.

Buitengebied, locatie Halseweg 3 Westendorp

Dit plan voorziet in wijziging van de agrarische bestemming van het perceel Halseweg 3 in de bestemming Wonen en in de bouw van een nieuwe woning en in verbouw van een van de bestaande bedrijfsgebouwen tot woning. Dit ter verevening van de sloop van de overige agrarische bedrijfsbebouwing op dat perceel, in het kader van het VAB beleid.

Buitengebied, locatie Keurhorsterweg 3 Sinderen

Dit plan voorziet in wijziging van het maximum aan bebouwd oppervlak binnen de bestemming ‘Bedrijven’. Dit is bedoelt voor de bouw van een opslagloods van ca. 250 m2. Verder wordt de bestemming ‘Bedrijven’ richting het noorden voor het parkeren van de auto’s.

Buitengebied, locatie Rabelingstraat 12 Silvolde

Dit plan voorziet in wijziging van de agrarische bestemming van het perceel Rabelingstraat 12 in de bestemming Wonen en in de bouw van een nieuwe woning  ter plaatse en verbouw van  een van de bestaande bedrijfsgebouwen tot woning. Dit ter verevening van de sloop van de overige agrarische bedrijfsbebouwing op dat perceel, in het kader van het VAB beleid.

Buitengebied, locatie Vicarisweg 33 Varsselder

Dit plan voorziet in wijziging van de agrarische bestemming van het perceel Vicarisweg 33 in de bestemming Wonen en in de bouw van 2 nieuwe woningen ter plaatse. Dit ter verevening van de sloop van de agrarische bedrijfsbebouwing op dat perceel, in het kader van het VAB beleid.

Buitengebied, locatie Meesterijweg 9 Etten

Dit plan voorziet in wijziging van de agrarische bestemming van  het perceel Meesterijweg 9, (nabij nr. 7) , kadastraal bekend gemeente Gendringen, sectie M, nr. 292,  in de bestemming Wonen en de bouw van 3 nieuwe woningen, op dat perceel . Dit ter verevening van de sloop van een bedrijfswoning en de agrarische bedrijfsbebouwing  op het perceel Meesterijweg 8 te Etten.

Buitengebied, locaties Ulftseweg 8 Gendringen en Vlakkeeweg 2 Varsseveld

Dit plan voorziet in wijziging van de dubbelbestemming Wonen van het perceel Ulftseweg 8 te Gendringen in de bestemming agrarisch en in samenhang daarmee in wijziging van de agrarische bestemming van het perceel Vlakkeeweg 2 te Varsseveld in de bestemming Wonen en de bouw van een nieuwe woning aldaar. Dit  ter verevening van de sloop van de woning en de agrarische bedrijfsbebouwing op het perceel Ulftseweg 8 te Gendringen, in het kader van het VAB beleid.

De bestemmingsplannen zijn hierdoor op 17 augustus 2012 onherroepelijk geworden.

Ter Inzage Deze 11 bestemmingsplannen liggen ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen, Staringstraat 25. De bestemmingsplannen zijn in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat er geen beroep is ingesteld tegen het volgende bestemmingsplannen, vastgesteld door de gemeenteraad op 21 juni 2012.

Het bestemmingsplan is hierdoor op 24 augustus 2012 onherroepelijk geworden.

Buitengebied, locatie Omsteg 4 Gendringen

Dit plan voorziet in wijziging van de agrarische bestemming van het perceel Omsteg 4 Gendringen in de bestemming Wonen en in de bouw van een nieuwe woning en in verbouw van een van de bestaande bedrijfsgebouwen tot woning. Dit ter verevening van de sloop van de overige agrarische bedrijfsbebouwing op dat perceel, in het kader van het VAB beleid.

Ter Inzage Dit bestemmingsplan ligt ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen, Staringstraat 25. Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Naar boven