Logo Oud-Beijerland
Ontwerpbestemmingsplan voor het verleggen van de Dow-leiding met bijbehorende stukken ter inzage, Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde in de artikelen 3.8 en 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘opheffen free span Spui’ (NL.IMRO.0584.BPWONEN2012018-ON99), de ontwerp-omgevingsvergunning, het ontwerp-raadsvoorstel en het ontwerp-raadsbesluit ter inzage liggen.

Het ontwerpbestemmingsplan

Op het grondgebied van de gemeente Oud-Beijerland loopt een leiding voor het transport van propyleen. Dow Benelux is beheerder van deze leiding. De leiding vormt een verbinding tussen de hoofdvestiging van Dow in Terneuzen en het Rotterdamse havengebied. Een deel van deze leiding dat ter hoogte van de Oude Tol onder de bodem van het Spui door loopt moet worden verlegd. Het plangebied is gelegen op de gronden bij de Oude Tol, tussen de manege en de Brasserie de Oude Tol.

Om de nieuwe ligging van dat deel van de leiding planologisch goed te regelen wordt een bestemmingsplan opgesteld.

Ontwerp-omgevingsvergunning

Conform het B&W-besluit van 28 augustus 2012 is op dit project ‘de Coördinatieregeling Gemeente Oud-Beijerland 2012’ van toepassing. De aanvraag omgevingsvergunning is ingediend op 29 maart 2012. De ontwerp-omgevingsvergunning zal bij de stukken ter inzage worden gelegd.

Ter inzage

Op grond van de artikelen 3.8 en 3.30 Wro liggen het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en alle bijbehorende stukken met ingang van maandag 3 september 2012 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. De openingstijden zijn:

  • maandag, woensdag en donderdag van 8.00 - 17.00 uur

  • dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur

  • vrijdag van 08.00 - 13.00 uur

De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het bestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oud-Beijerland onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan verleggen Dow-leiding’. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van de ontwerp-omgevingsvergunning kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders onder vermelding van “zienswijze ontwerp-omgevingsvergunning verleggen Dow-leiding”. Het adres is: Postbus 2003, 3260 AE Oud-Beijerland. Na telefonische afspraak kunnen zienswijzen ook mondeling naar voren worden gebracht. Indien u nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de Yvonne Bossche van de afdeling Beleid & Ontwikkeling, team Ruimtelijk Beleid op telefoonnummer (0186) 646 631.

31 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland

Naar boven