Logo Sint-Michielsgestel
Ontwerpbestemmingsplan ‘Seminarielaan Beekvlietstraat Sint-Michielsgestel 1e herziening’, Sint-Michielsgestel

De gemeente is voornemens om medewerking te verlenen aan het initiatief van Bouwfonds Ontwikkeling om in het toekomstige woongebied ParkHagen het geplande appartementencomplex te vervangen door enkele grondgebonden woningen. Het op 13 januari 2011 vastgestelde bestemmingsplan ‘Seminarielaan Beekvlietstraat Sint-Michielsgestel’ moet daarom gedeeltelijk worden herzien.

Planbeschrijving

Het woongebied ParkHagen wordt globaal begrensd door Seminarielaan, Beekvlietstraat en Schijndelseweg in Sint-Michielsgestel. Het plan omvat in totaal ca. 60 woningen, die grotendeels in aanbouw zijn. Het plan voorzag in de bouw van een appartementencomplex voor ca. 15 appartementen aan de westzijde van het centrale park. Bouwfonds heeft besloten deze appartementen niet te realiseren en, in de plaats daarvan, 4 grondgebonden woningen te bouwen, in de vorm van 2 twee-onder-een-kap woningen. Voor deze wijziging is het ontwerp bestemmingsplan ‘Seminarielaan Beekvlietstraat 1e herziening’ opgesteld.

Deze woningen moeten voldoen aan de in het bestemmingsplan voor het woongebied geformuleerde beeldkwaliteit. In hoofdstuk 2.2 en 2.3 van de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan is een beschrijving van de gewenste beeldkwaliteit opgenomen. Deze hoofdstukken worden vastgesteld als een aanvulling/wijziging van de welstandnota (artikel 12a Woningwet). Bij de Welstandsbeoordeling geldt deze beschrijving van de beeldkwaliteit als toetsingskader.

Informatie en procedure

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Seminarielaan Beekvlietstraat Sint-Michielsgestel 1e herziening’ met de daarop betrekking hebbende stukken ligt van 31 augustus tot en met 11 oktober 2012 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. U kunt zich melden bij de receptie zonder voorafgaande afspraak. Buiten de openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. U kunt daarvoor bellen naar telefoonnummer (073) 553 11 11. U kunt de plannen en de bijbehorende stukken ook digitaal raadplegen en downloaden op de weblocatie: www.ruimtelijkeplannen.nl onder het tabblad ‘bestemmingsplannen’ en invulling van de plannaam of planID:

NL.IMRO.0845.BP2012SMGBKVLTP102-ON01

Mocht u na het inzien van de plannen nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer J. Roozen van de afdeling Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer (073) 553 16 30 of via het emailadres J.Roozen@sint-michielsgestel.nl. Bij afwezigheid kunt u contact opnemen met de Frontoffice van de gemeente, bereikbaar op het telefoonnummer (073) 553 11 50 of via het emailadres gemeente@sint-michielsgestel.nl.

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via de vermelde telefoonnummers.

30 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel, de secretaris, mr. A.H.P.G. van de Kerkhof

De burgemeester, mr. J.C.M. Pommer

Naar boven