Logo Noord-Holland
Kennisgeving vastgesteld Inpassingsplan Westfrisiaweg en vaststelling Besluit hogere waarden wegverkeerslawaai, Noord-Holland

Vaststelling Inpassingsplan Westfrisiaweg

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland maken hierbij bekend dat Provinciale Staten van Noord-Holland op 16 juli 2012 met toepassing van artikel 3.26 Wet ruimtelijke ordening het Inpassingsplan Westfrisiaweg hebben vastgesteld.

Provinciale Staten hebben het Inpassingsplan Westfrisiaweg ten opzichte van het ontwerp Inpassingsplan Westfrisiaweg gewijzigd vastgesteld. Deze wijzigingen zijn beschreven in de Nota beantwoording zienswijzen ontwerp Inpassingsplan Westfrisiaweg en concept Landschapsplan N23 Westfrisiaweg.

Het Inpassingsplan Westfrisiaweg voorziet in de opwaardering en op deellocaties nieuwe aanleg van de N23 Westfrisiaweg van Heerhugowaard tot Enkhuizen. De weg verbetert de doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid in de regio, en geeft een impuls aan de economische structuur en werkgelegenheid. Het Inpassingsplan Westfrisiaweg is in nauwe samenspraak met de betrokken gemeenten tot stand gekomen.

Besluit tot vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland maken hierbij ook bekend dat zij op 12 juli 2012 met toepassing van artikel 83 van de Wet geluidhinder hogere waarden en lagere hogere waarden hebben vastgesteld ten behoeve van de realisering van het project N23 Westfrisiaweg. Voor circa 120 woningen is een hogere waarde vastgesteld. Voor ruim 200 woningen is de in het verleden vastgestelde hogere waarde naar beneden bijgesteld

Terinzagelegging vaststellingsbesluit Inpassingsplan Westfrisiaweg en Besluit tot vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai

Het vaststellingsbesluit Inpassingsplan Westfrisiaweg met bijbehorende stukken (waaronder het Inpassingsplan Westfrisiaweg, Landschapsplan N23 Westfrisiaweg en de Nota beantwoording zienswijzen) en het Besluit tot vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai met bijbehorende stukken liggen voor iedereen ter inzage van 4 september tot en met 15 oktober 2012 bij de provincie Noord-Holland, Ceylonpoort 5-25, 2037 AA Haarlem (uitsluitend na een telefonisch gemaakte afspraak met de heer G.W. Valster, tel: 023-5143542) en de gemeentehuizen van Heerhugowaard, Koggenland, Hoorn, Medemblik, Drechterland, Stede Broec en Enkhuizen.

Vanaf 4 september 2012 zijn de besluiten en de bijbehorende stukken tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl, www.noord-holland.nl/actueel/bekendmakingen , en in de bibliotheken van de bovengenoemde gemeenten.

Beroep instellen

Beroep Inpassingsplan Westfrisiaweg

Gedurende de inzagetermijn van zes weken kan tegen het besluit tot vaststelling van het Inpassingsplan Westfrisiaweg beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerp Inpassingsplan Westfrisiaweg hebben ingediend. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend op het ontwerp Inpassingsplan Westfrisiaweg, kunnen ook beroep instellen. Het besluit tot vaststelling van het Inpassingsplan Westfrisiaweg bevat wijzigingen ten opzichte van het ontwerp Inpassingsplan Westfrisiaweg. Door belanghebbenden kan ook ten aanzien van deze wijzigingen beroep worden ingesteld.

Beroep Besluit tot vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai

Gedurende de inzagetermijn van zes weken kan tegen het besluit tot vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van het besluit vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van het besluit tot vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai, kunnen ook beroep instellen. Het besluit tot vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai bevat wijzigingen ten opzichte van het ontwerp besluit. Door belanghebbenden kan ook ten aanzien van deze wijzigingen beroep worden ingesteld.

Adressering beroepschriften

Beroepschriften tegen het besluit tot vaststelling van het Inpassingsplan Westfrisiaweg en tegen het besluit tot vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai dienen te worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Meer informatie hierover staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het Inpassingsplan Westfrisiaweg en het besluit tot vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai zijn de afdelingen 2 en 3 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor de beroepsprocedure betekent dit onder andere dat het voor appellanten niet mogelijk is een pro forma beroepschrift in te dienen. Appellanten zijn gehouden om binnen de beroepstermijn de gronden van hun beroep in te dienen.

Voorlopige voorziening

Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Verzoekschriften dienen te worden gericht aan:

Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Nadere informatie

Voor nadere informatie over het project of de procedure kunt u van maandag tot en met donderdag bellen met de heer G.W. Valster van de provincie Noord-Holland, tel.: 023 514 35 42.

Naar boven