Logo Medemblik
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Exploratieboring Midwoud’, Medemblik

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het bestemmingsplan 'Exploratieboring Midwoud' op 19 juli 2012 door de gemeenteraad van Medemblik gewijzigd is vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken (waaronder de ontheffing van gedeputeerde staten van Noord-Holland) liggen met ingang van 31 augustus 2012 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage.

Het bestemmingsplan omvat een juridisch-planologische regeling voor een proefboring naar aardgas ter plaatse van een kavel gelegen aan de Pukweg ten oosten van Midwoud. Mocht er winbaar gas worden aangetroffen, dan bevat het bestemmingsplan een wijzigingsbevoegdheid om tot een winninglocatie over te gaan.

De wijziging heeft betrekking op de verplichtingen die in de voorschriften van het bestemmingsplan zijn opgenomen in verband met het einde van de proefboring dan wel de aardgaswinning. De verplichtingen houden in dat na afloop van de proefboring dan wel de gaswinning het terrein - kort gezegd - weer in de oorspronkelijke staat wordt teruggebracht.

Deze verplichtingen zijn opgenomen naar aanleiding van de ontheffing die door gedeputeerde staten van de provincie Noord-Holland is verleend. Dit betreft een ontheffing van het verbod in de provinciale verordening tot het bouwen buiten bestaand stedelijk gebied. De ontheffing is verleend bij besluit van 1 november 2011, verzonden op 4 november 2011 met kenmerk: 2011- 48750.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan wordt verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl en is raadpleegbaar via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0420.BPPUKWEG-va01.

Tevens is het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op onze website www.medemblik.nl.

Een papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen worden ingezien op het gemeentehuis van Medemblik bij het Klant Contact Centrum van de sector Ruimte, Dick Ketlaan 21 in Wognum. Het KCC is op maandag en woensdag van 9.00 tot 20.00 uur geopend en op de overige dagen van 9.00 tot 14.00 uur.

Beroep

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen binnen een termijn van zes weken, ingaande op de dag na die waarop het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken ter inzage zijn gelegd, belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen (1) het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan en (2) de ontheffing die door gedeputeerde staten is verleend. Beide besluiten worden in het kader van beroep gezien als één besluit.

Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die redelijkerwijs kunnen worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan. Tevens kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden tegen de vastgestelde wijziging. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Om de werking van het vastgestelde bestemmingsplan te schorsen kan tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. De werking van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat er een beslissing is genomen over het verzoek om de voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening kan alleen worden getroffen indien onverwijlde spoed dat vereist.

Het beroepschrift respectievelijk verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Afdeling respectievelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie staat op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl. Het is niet mogelijk digitaal beroep in te stellen.

Naar boven