Besluit instemming winningsplan Blija-Zuid te Ferwerderadiel en Dongeradeel, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Mijnbouwwet

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie maakt bekend:

Op 6 december 2011 heeft de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie een aanvraag van Nederlandse Aardoliemaatschappij B.V. ontvangen om in overeenstemming met artikel 34, derde lid, van de Mijnbouwwet in te stemmen met het plan voor de winning van het voorkomen Blija-Zuid. Dit voorkomen ligt in de gemeenten Ferwerderadiel en Dongeradeel. Het winningsplan gaat in op planmatig beheer van het voorkomen en het risico van schade ten gevolge van bodembeweging, die door de winning van het voorkomen mogelijk kan worden veroorzaakt.

Op 30 augustus 2012 legt de Minister de volgende documenten (met uitzondering van de vertrouwelijke bedrijfs- en fabricagegevens en gegevens die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer) ter inzage:

  • het winningsplan;

  • het ontwerpbesluit;

  • het advies van Staatstoezicht op de Mijnen en TNO, en

  • het advies van de Technische commissie bodembeweging.

De stukken liggen met ingang van 30 augustus 2012 tot en met 11 oktober 2012 tijdens reguliere openingstijden, ter inzage bij:

  • Gemeente Ferwerderadiel, Hegebeintumerdyk 2 te Ferwert;

  • Gemeente Dongeradeel, Koningstraat 13 te Dokkum;

  • Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Informatiecentrum, Bezuidenhoutseweg 30 te Den Haag.

Tot en met 11 oktober 2012 kan eenieder schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbesluit indienen bij:

Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

directie Energiemarkt (ALP/ 562)

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Degene die zienswijzen indient, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Desgevraagd wordt eenieder gedurende zes weken na de dag waarop het ontwerpbesluit ter inzage is gelegd in de gelegenheid gesteld tot een gedachtewisseling over het ontwerpbesluit, waarbij de vergunningaanvrager, indien deze dit wenst, aanwezig zal zijn. Daarbij kunnen gemotiveerde zienswijzen mondeling worden ingebracht. Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw Traas, telefoon 070 - 379 72 98.

Naar boven