Besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 20 augustus 2012, RUA/A/2011/4852, tot benoeming van de leden van de ontslagadviescommissie beëindiging arbeidsovereenkomsten BES Bonaire

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 2.1 en 2.2 van de Regeling beëindiging arbeidsovereenkomsten BES 2012;

Besluit:

ARTIKEL I

Voor de periode van 10 oktober 2010 tot 10 oktober 2014 wordt benoemd:

  • a. als voorzitter van de ontslagadviescommissie beëindiging arbeidsovereenkomsten BES voor het werkgebied Bonaire: Mary Tjin-A-Sjoe (geb. 11 november 1956)

  • b. als plaatsvervangend voorzitter van de ontslagadviescommissie beëindiging arbeidsovereenkomsten BES voor het werkgebied Bonaire: Giovana I. Frans (geb. 17 juni 1969)

  • c. als lid van de ontslagadviescommissie beëindiging arbeidsovereenkomsten BES voor het werkgebied Bonaire namens werkgevers:

    • Edelda de Jongh (geb. 21 april 1950)

    • William Felix (geb. 31 mei 1958)

  • d. als plaatsvervangend lid van de ontslagadviescommissie beëindiging arbeidsovereenkomsten BES voor het werkgebied Bonaire namens werkgevers:

    • Aubrey F. Sealy (geb. 01 november 1941), plaatsvervanger voor Edelda de Jongh

    • Sidney N. J. Manuel (geb. 06 April 1952), plaatsvervanger voor William Felix

  • e. als lid van de ontslagadviescommissie beëindiging arbeidsovereenkomsten BES voor het werkgebied Bonaire namens werknemers:

    • Nilco Rollan (geb. 4 juli 1941)

    • Gerold Bernabela (geb. 23 maart 1963)

  • f. als plaatsvervangend lid van de ontslagadviescommissie beëindiging arbeidsovereenkomsten BES voor het werkgebied Bonaire namens werknemers:

    • Julio Statie (geb. 1 juni 1972), plaatsvervanger voor Nilco Rollan

    • Rolandus F. Martines (geb. 22 december 1958), plaatsvervanger voor Gerold Bernabela

ARTIKEL II

De benoemingen als bepaald in artikel I hebben tevens betrekking op het werkgebied Sint Eustatius en Saba.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 10 oktober 2010.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Kralendijk, Bonaire, 20 augustus 2012

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze: hoofd RCN-unit Sociale Zaken, H. Bouwen.

TOELICHTING

Op grond van artikel 3, eerste lid, van de Wet beëindiging arbeidsovereenkomsten BES (de wet) wordt een commissie ingesteld die de minister adviseert over een bij hem ingediend verzoek tot toestemming tot beëindiging van een arbeidsovereenkomst. Vanwege de afstand en verschillen tussen de eilanden is gekozen voor instelling van twee commissies: een commissie voor Bonaire en een commissie voor Sint Eustatius en Saba. Het onderhavige benoemingsbesluit heeft betrekking op de ontslagadviescommissie voor het werkgebied Bonaire (artikel I). Vooralsnog geldt deze benoeming ook de commissie voor het werkgebied Sint Eustatius en Saba (artikel II).

In de wet is tevens bepaald dat een commissie uit een voorzitter bestaat en ten minste vier overige leden alsmede hun plaatsvervangers (zie artikel 3, tweede lid, van de wet) en wie wel en niet deel uit kunnen of moeten maken van de commissie (zie artikel 3, derde lid, van de wet). Het onderhavige benoemingsbesluit past binnen deze wettelijke eisen.

De aanwijzing van de secretaris van de ontslagadviescommissie vindt plaats door het hoofd van de unit Sociale Zaken van de Rijksdienst Caribisch Nederland.

Procedurele bepalingen met betrekking tot (de werkwijze van) de ontslagadviescommissie zijn opgenomen in de Regeling beëindiging arbeidsovereenkomsten BES 2012.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze: hoofd RCN-unit Sociale Zaken, H. Bouwen.

Naar boven