Logo Peel en Maas
Gewijzigd vastgestelde Structuurvisie Klavertje 4 in Maasbree, Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat de gemeenteraad van Peel en Maas, op grond van de artikelen 2.1 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de structuurvisie Klavertje 4 in de openbare vergadering van 26 juni 2012 gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud structuurvisie

Om planologisch sturing te geven aan de ontwikkeling van het Klavertje 4-gebied hebben de gemeenten Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venlo een intergemeentelijke structuurvisie opgesteld. Hiermee is de beleidsmatige basis gelegd voor uitwerking van (delen van) het Klavertje 4-gebied in bijvoorbeeld bestemmingsplannen.

Gekoppeld aan de structuurvisie is een milieueffectrapport (planMER) opgesteld. Doel van het planMER is overwegingen van milieu en duurzaamheid volwaardig te betrekken bij het opstellen van de structuurvisie en de daaropvolgende plannen en projecten.

Om de mogelijke gevolgen van de ontwikkelingen in het Klavertje 4-gebied voor Natura2000-gebieden in de omgeving in beeld te brengen is een passende beoordeling opgesteld. De effecten op de gezondheid zijn onderzocht in de GezondheidsEffectScreening (GES).

Zienswijzen

Tegen het ontwerp van de structuurvisie zijn zienswijzen ingediend. Bij de vaststelling van de structuurvisie zijn naar aanleiding van de zienswijzen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan zoals dat ter inzage heeft gelegen. De zienswijzen op de ontwerpstructuurvisie zijn samengevat en beantwoord in de Reactienota zienswijzen.

Inzien structuurvisie

De structuurvisie en de onderliggende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

  • De structuurvisie is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van de structuurvisie is: NL.IMRO.1894.SVI0005-VG01

  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl → leven en werken → ruimtelijke ordening → structuurvisies;

  • Een papieren versie van het bestemmingsplan ligt in het gemeentehuis, bij de publieksbalie ter inzage.

Bezwaar en/of beroepstermijn

Op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht is het niet mogelijk om tegen de vastgestelde structuurvisie bezwaar en/of beroep in te stellen.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact met Luc van Doesum een van de andere medewerkers van Team Omgevingsontwikkeling via telefoonnummer 077 306 66 66.

Panningen, 29 augustus 2012

Naar boven