Logo Cuijk
Vastgesteld bestemmingsplan en exploitatieplan ‘Kraaijenbergse Plassen, Waterpark Dommelsvoort’; gemeente Cuijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan en het bijbehorende exploitatieplan “Kraaijenbergse Plassen, Waterpark Dommelsvoort” gewijzigd hebben vastgesteld op 18 juni 2012.

Het bestemmingsplan “Kraaijenbergse Plassen, Waterpark Dommelsvoort” voorziet in de realisatie van een verblijfsrecreatiepark, inclusief centrumgebied, jachthaven en de daarbij behorende infrastructuur. Het plangebied ligt aan de Kraaijenbergse Plassen en bevindt zich tussen de autosnelweg A73, de provinciale weg N321 en Kerkeveld/Steegstraat te Beers/Linden. Tussen het verblijfspark en de provinciale weg N321 blijven het agrarisch landschap en de daarbinnen gelegen bestaande functies behouden.

Wijzigingen ten opzichte van ontwerpbestemmingsplan

Bij gelegenheid van de vaststelling van dit bestemming zijn in de Toelichting een aantal paragrafen aangevuld en bijlagen toegevoegd. Ook zijn enkele planregels gewijzigd. Het betreft hier de planregels die horen bij de bestemmingen “Bedrijf” (artikel 4), “Water-Waterpartij” (artikel 9) , “Wonen” (artikel 10), “Leiding-Gas” (artikel 12) en “Algemene afwijkingsregels” (artikel 18). Tevens heeft een wijziging van de verbeelding plaatsgevonden; een spuitzone ter breedte van 50 meter is opgenomen binnen de bestemming “Recreatie-uit te werken”/”specifieke vorm van recreatie-1”, de ligging van de geluidwal en de toegangsweg ten noorden van Rode Voort zijn aangeduid en in de zuidoosthoek van het plan is de dubbelbestemming “Leiding-Gas” verbreed.

Wijzigingen ten opzichte van ontwerpexploitatieplan

In het exploitatieplan is een omschrijving opgenomen van de wijze waarop het tekort van de exploitatieopzet wordt gedekt.

Het bestemmingsplan, het exploitatieplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken worden vanaf 22 augustus 2012 gedurende zes weken voor beroep ter inzage gelegd. Voor de mogelijkheid van beroep worden de besluiten omtrent de vaststelling van het bestemmingsplan en het vaststellen van een exploitatieplan als één besluit aangemerkt.

U kunt het plan op de volgende manieren inzien:

  • digitaal op www.ruimtelijkeplannen.nl

  • digitaal (pdf) op www.cuijk.nl bij ‘Digitale Balie’ onder ‘Ruimtelijke plannen’ en ‘Kraaijenbergse Plassen’;

  • analoog bij de Publieksbalie in het gemeentehuis en de bibliotheek te Cuijk tijdens openingstijden.

In de periode van woensdag 22 augustus 2012 tot en met 2 oktober 2012 kan:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en -exploitatieplan,

beroep instellen en/of een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en exploitatieplan treedt op woensdag 3 oktober 2012 in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het vaststellingsbesluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Cuijk, 21 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Cuijk, Mr. W.A.G. Hillenaar, burgemeester.

Mr. R.P. Hoffmann, secretaris.

Naar boven