Logo Lingewaal
Vastgesteld bestemmingsplan ‘kern Vuren’, Lingewaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaal in zijn vergadering van 5 juli 2012 het bestemmingsplan ‘kern Vuren’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Het nieuwe bestemmingsplan ‘kern Vuren’ omvat de kom van Vuren. Het plan vervangt de geldende bestemmingsplannen voor dit gebied. De geldende plannen zijn verouderd en verschillen onderling in systematiek. Het nieuwe plan legt bestaande situaties vast en maakt beperkt nieuwe ontwikkelingen mogelijk.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn 12 wijzigingen doorgevoerd. De wijzigingen zijn weergegeven in de ‘Nota van zienswijzen & technische aanpassingen’ die als bijlage bij de toelichting is opgenomen. De gemeenteraad heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat de kosten op andere wijze gedekt zijn.

Reactie van betrokken rijksdiensten en Gedeputeerde Staten Gelderland

Wij hebben het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad toegezonden aan de betrokken rijksdiensten en aan Gedeputeerde Staten van Gelderland. Dit is verplicht, dat staat in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Tijdens de reactietermijn hebben wij van de betrokken rijksdiensten geen reactie ontvangen. Namens Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland is ons gemeld dat geen sprake is van een provinciaal belang bij het vastgestelde bestemmingsplan.

Relatie met het ‘Centrumplan Vuren’ (Dorpsstraat 10-32)

In het bestemmingsplan is de ontwikkeling van het ‘Centrumplan Vuren’ opgenomen terwijl tevens een aparte ruimtelijke procedure voor dit plan is opgestart (omgevingsvergunning). Het Centrumplan is in het bestemmingsplan opgenomen omdat de gemeente een actueel en volledig bestemmingsplan wenst voor de komende 10 jaar. Er is een aparte procedure opgestart om het plan versneld mogelijk te maken. De omgevingsvergunning voor dit plan is verleend en heeft vanaf 5 juli tot en met 15 augustus 2012 ter inzage gelegen.

Wanneer ligt het plan ter inzage?

Het besluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen van donderdag 23 augustus 2012 tot en met woensdag 3 oktober 2012 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Asperen tijdens openingstijden. U kunt buiten de openingstijden terecht na het maken van een afspraak. Bel hiervoor met (0345) 634 000.

Ook kunt u het bestemmingsplan gedurende deze termijn bekijken op de gemeentelijke website www.lingewaal.nl (actueel / plannen en projecten) en via www.ruimtelijkeplannen.nl (Bestemmingsplannen / Criteria / Gelderland / Lingewaal).

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend schriftelijk beroepschrift worden ingediend. Dit beroepschrift kan ingediend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden;

  • iedere belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin zijn aangebracht.

Wanneer treedt het plan in werking?

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven