M.e.r.-beoordeling pluimveehouderij Huigenstraat 30–32 in Acquoy

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Geldermalsen maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4 van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

Van het bedrijf Het Anker V.O.F. een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling krachtens de Wet milieubeheer ingediend voor een pluimveehouderij aan de Huigenstraat 30–32 in Acquoy. Het voornemen van Het Anker V.O.F. is in de bestaande pluimveehouderij een bestaande stal af te stoten en deze te vervangen door een grotere stal van 59.900 kippen. Deze activiteit is onderworpen aan een m.e.r.-beoordelingsplicht door het bevoegd gezag ingevolge het Besluit milieueffectrapportage jo. artikel 7.21 van de Wet milieubeheer. Burgemeester en wethouders van Geldermalsen hebben op 10 januari 2012 besloten dat door Het Anker V.O.F. geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld, voordat door hen een beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de voorgenomen activiteit. Volgens burgemeester en wethouders van Geldermalsen leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Inzage

Het besluit en de relevante stukken liggen ter inzage van 3 februari 2012 tot en met 16 maart 2012 in het gemeentehuis van Geldermalsen. De inzage vindt plaats bij het Klantencontactcentrum, tijdens de vrije inloop op werkdagen van 08:30 tot 12:30 uur, of op afspraak.

Het besluit betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning (activiteit milieu). Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft. In een later stadium kunnen wel zienswijzen worden ingebracht tegen de ontwerpbeschikking die wordt vastgesteld op basis van de vergunningaanvraag.

Naar boven