Logo Montferland
Bestemmingsplan ‘Buitengebied Didam, herziening Hengelderweg 6–10’

Burgemeester en wethouders van Montferland maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Didam, herziening Hengelderweg 6-10’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in een herontwikkeling van de percelen Hengelderweg 6 en 10 te Didam van agrarische naar lichte niet-agrarische bedrijvigheid. Daarbij wordt deels gebruik gemaakt van de bestaande bedrijfsgebouwen en dienstwoningen en deels wordt gebruik gemaakt van nieuwbouw. Het plangebied is gelegen aan de westzijde van Didam en wordt globaal begrensd door de Tatelaarweg aan de noordzijde, de Kollenburgweg aan de westzijde, De Hogenend aan de zuidzijde en de Hengelderweg aan de oostzijde.

Het vastgestelde bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, dat eerder ter inzage heeft gelegen. Eén en ander is opgenomen in het ‘zienswijzenverslag “Bestemmingsplan Buitengebied Didam, herziening Hengelderweg 6 en 10”’, het document ‘Ambtshalve aanpassingen ‘Bestemmingsplan Buitengebied Didam, herziening Hengelderweg 6 en 10’’ en de memo ‘Aanvulling wijzigingen “Buitengebied Didam, herziening Hengelderweg 6 en 10”’.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp betreffen in hoofdzaak:

  • Het opnemen van een voorwaarde omtrent de dakhelling van bedrijfsgebouwen in de regels;

  • Vergroting van het plangebied met een aan de rand van het plangebied gelegen groenstrook;

  • Het opnemen van de bestemming ‘groen’ voor het bestaande groen in het verruimde plangebied;

  • Een nadere aanvulling van de toelichting.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 23 augustus 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, locatie ’s-Heerenberg, Hofstraat 1 en is tevens via www.montferland.info (link naar www.ruimtelijkeplannen.nl) te raadplegen.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Montferland bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de Voorzitter van bovengenoemde afdeling van de Raad van State. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Didam, 21 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Montferland.

Naar boven