Logo Middelburg
Voorontwerpbestemmingsplan ‘Zuid’ te Middelburg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en op grond van de Inspraakverordening van de gemeente Middelburg, het voorontwerpbestemmingsplan Zuid vanaf donderdag 23 augustus 2012 gedurende zes weken (tot en met 3 oktober 2012) voor een ieder ter inzage ligt bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

Het plangebied voor het nieuwe bestemmingsplan wordt globaal begrensd door het Kanaal door Walcheren, de Schroeweg, de Torenweg en de Reijersweg/Oude Vlissingseweg/Oosterse Lageweg en omvat de wijken Reyershove, Erasmuswijk en de Magistraatwijk.

Met dit voorontwerpbestemmingsplan wordt het huidige bestemmingsplan Zuid (vastgesteld in 2003) geactualiseerd.

Het bestemmingsplan heeft vooral een conserverend karakter en legt de huidige functies in het gebied vast.

De belangrijkste functie binnen het plangebied is wonen met daaraan verbonden voorzieningen als onderwijs- en andere maatschappelijke voorzieningen, winkelvoorzieningen, kantoren, groenvoorziening en wegen.

Inspraak

Inspraak wordt verleend aan ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen. Het voorontwerpplan kan ook worden bekeken op de gemeentelijke website www.middelburg.nl onder wonen en leven / (ver)bouwen en onderhoud / bestemmingsplannen / plannen in procedure.

Daarnaast is het voorontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site selecteert u het tabblad ‘bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het tabblad ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0687.BPZUI-VO99 in te vullen.

Tijdens de genoemde termijn kunnen schriftelijk of mondeling inspraakreacties ingediend worden. Een schriftelijke reactie moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders van Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg. Voor een mondelinge zienswijze is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 67 52 85.

Middelburg, 22 augustus 2012

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven