Logo Best
Openbare bekendmaking ontwerp-omgevingsvergunning afwijken bestemmingsplan t.b.v. Raadhuisstraat 300; gemeente Best

Burgemeester en wethouders van Best maken bekend dat zij op grond van artikel 2.12, lid 1 onder a sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht, voornemens zijn om in afwijking van het bestemmingsplan vergunning te verlenen aan Hilva Best CV voor de bouw van een 24 (starters)appartementen met bergingen en parkeervoorziening aan Raadhuisstraat 300 te Best.

De aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 15 augustus 2012 tot en met dinsdag 25 september 2012 tijdens openingsuren ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis. Tevens zijn de ontwerpbeschikking en de ruimtelijke onderbouwing digitaal beschikbaar via www.gemeentebest.nl → Wonen → Nieuwbouw → Raadhuisstraat 300 en www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0753.ovraadhuisstraat300-ON01.

Procedure omgevingsvergunning

Tegen het ontwerpbesluit kan een ieder tot en met 25 september 2012 zijn of haar zienswijzen inbrengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiervoor moet u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak maken met mw. N. van de Goor of de heer B. van der Vleuten. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer (0499) 360 911. Een zienswijze indienen via email is niet mogelijk.

Alleen belanghebbenden die tijdig (schriftelijk of mondeling) zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit kunnen later beroep instellen bij de rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch, tenzij wordt aangetoond, dat men redelijkerwijs daartoe niet in staat is geweest of wanneer het uiteindelijke besluit afwijkt van het voornemen.

Beeldkwaliteit ‘Herontwikkeling TNT-locatie’

Burgemeester en wethouders van Best maken bekend dat zij op grond van artikel 12a van de Woningwet voornemens zijn de beleidsregel ‘Beeldkwaliteit ’Herontwikkeling TNT-locatie’ vast te stellen. Met deze beleidsregel wordt de beeldkwaliteit, de uiterlijke verschijningsvorm, van de 24 (starters)appartementen op het perceel van Raadhuisstraat 300 geformaliseerd. De beleidsregel ligt op basis van de gemeentelijke inspraakverordening, met ingang van woensdag 15 augustus 2012 tot en met dinsdag 25 september 2012, zes weken ter inzage. Deze kan elke werkdag tijdens openingsuren worden ingezien bij de receptie in het gemeentehuis te Best. De beleidsregel is ook digitaal beschikbaar via www.gemeentebest.nl → Wonen → Nieuwbouw → Raadhuisstraat 300.

Procedure beeldkwaliteit

Tegen de beleidsregel ‘Beeldkwaliteit TNT-locatie’ kunnen ingezetenen en belanghebbenden tot en met dinsdag 25 september 2012 zijn of haar zienswijzen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe moet u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de ter inzagelegging, een telefonische afspraak maken met de heer M. Boon, secretaris Welstand. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0499) 360 911. Een zienswijze indienen via email is niet mogelijk.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder voornemens zijn voor 23 appartementen aan de Raadhuisstraat 300 een hogere grenswaarde voor de geluidbelasting op de gevel vast te stellen. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met alle daarbij behorende stukken ligt met ingang van woensdag 15 augustus 2012 tot en met dinsdag 25 september 2012, zes weken ter inzage. Deze kan elke werkdag tijdens openingsuren worden ingezien bij de receptie in het gemeentehuis te Best. Het ontwerpbesluit is ook digitaal beschikbaar via www.gemeentebest.nl → Wonen → Nieuwbouw → Raadhuisstraat 300.

Procedure hogere waarden

Tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen belanghebbenden tot en met dinsdag 25 september 2012 zijn of haar zienswijzen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe moet u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de ter inzagelegging, een telefonische afspraak maken met mw. E. van Beek. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0499) 360 911. Een zienswijze indienen via email is niet mogelijk.

Alleen belanghebbenden die tijdig (schriftelijk of mondeling) zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit kunnen later beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, tenzij wordt aangetoond, dat men redelijkerwijs daartoe niet in staat is geweest of wanneer het uiteindelijke besluit afwijkt van het voornemen.

Best, 14 augustus 2012

Naar boven