Logo Middelburg
Vooraankondiging bestemmingsplan Sprencklaan

Zoals bepaald in artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) wordt bekend gemaakt, dat voor het nieuw te ontwikkelen Woongebied Sprencklaan een bestemmingsplan wordt voorbereid.

Het gaat om het gebied rondom de brandweergarage aan de President Rooseveltlaan. Het gebied wordt grofweg begrensd door de Noordweg, President Rooseveltlaan, Sprencklaan/Klarebeeklaan.

Het gaat om een nieuwe ontwikkeling, waarbij het de bedoeling is een aantal vrije-kavels te ontwikkelen. Op deze kavels mogen vrijstaande en twee-onder-één kap woningen gerealiseerd worden. De kavels worden ontsloten via de Sprencklaan.

Voor deze ontwikkeling vindt op 5 september 2012 een inloop-avond plaats in het Atrium van Hof ter Veste aan de Ter Vestelaan. Tijdens deze inloop-avond kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur vragen over de ontwikkeling worden voorgelegd aan vertegenwoordigers van de gemeente Middelburg.

Het is op dit moment nog niet mogelijk zienswijzen tegen het bestemmingsplan naar voren te brengen. Ook worden nog geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het voornemen. Later in de procedure komt dit wel aan de orde.

Het (voor)ontwerpbestemmingsplan zal op een nader te bepalen tijdstip (waarschijnlijk in de loop van september 2012) gedurende zes weken ter inzage gelegd worden en is dan ook te bekijken op de gemeentelijke website en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zodra een (voor)ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd, wordt dit vooraf gepubliceerd in de Faam, op de gemeentelijke website en, in het geval van een ontwerpbestemmingsplan, ook in de Staatscourant.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijk Beleid, mevrouw Huibregtse, telefoonnummer 0118-675285.

Middelburg, 22 augustus 2012

Naar boven