Besluit van de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Dienst Utrecht van 8 augustus 2012, met kenmerk RWS/DUT 2012- 1348, houdende de verlening van mandaat inzake de ondertekening van bestuurlijke strafbeschikkingen (Besluit mandaat ondertekening bsb Rijkswaterstaat Dienst Utrecht van 8 augustus 2012)

8 augustus 2012

Nr. RWS/DUT 2012 – 1348

De Hoofdingenieur-Directeur van Rijkswaterstaat Dienst Utrecht,

Gelet op artikel 4.2, onder c, van het Besluit OM-afdoening en artikel 5, tweede lid, van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2011;

Besluit:

Artikel 1 Uitvaardigen strafbeschikking

De aan de hoofdingenieur-directeur toegekende bevoegdheid genoemd in artikel 4.2 aanhef en onder c van het Besluit OM-afdoening wordt gemandateerd aan het hoofd van de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken en Vastgoed.

Artikel 2 Bevoegdheid bij afwezigheid

Bij afwezigheid van de bevoegde functionaris is bevoegd een in het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat Dienst Utrecht genoemde functionaris op hetzelfde of een hoger niveau.

Artikel 3 Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Artikel 4 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit mandaat ondertekening bestuurlijke strafbeschikking Rijkswaterstaat Dienst Utrecht 2012.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan de in dit besluit bedoelde functionarissen.

Utrecht, 8 augustus 2012

De Hoofdingenieur-Directeur Rijkswaterstaat Dienst Utrecht, T.F.J. van de Gazelle.

Mededeling

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekendgemaakt een bezwaarschrift worden ingediend bij Rijkswaterstaat Corporate Dienst, t.a.v. Afdeling BJV Expertise, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. de datum en het nummer of het kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt, en

  • d. de opgave van de redenen waarom de indiener zich niet met het besluit kan verenigen.

TOELICHTING

Met ingang van 1 mei 2012 is door de Minister van Veiligheid en Justitie de bevoegdheid tot het uitvaardigen van bestuurlijke strafbeschikkingen toegekend aan de HID’s van Rijkswaterstaat. Deze bevoegdheid maakt het – onder de voorwaarden zoals beschreven in het Besluit OM-afdoening – mogelijk om een vaststaande geldboete op te leggen voor geconstateerde strafbare feiten, zoals zijn opgenomen in bijlage II van dat besluit.

De concrete uitoefening van deze bevoegdheid wordt met het onderliggende mandaatbesluit belegd bij de afdelinghoofden die zijn belast met handhaving. Omdat de boetes ten hoogste het bedrag van € 8.000,– bedragen, is dit in lijn met de voorwaarden ten aanzien van de grensbedragen die in de algemene mandaatbesluiten van Rijkswaterstaat zijn opgenomen.

Naar boven