Logo Amsterdam - Oost
Kennisgeving

Reparatie gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Tuindorp Frankendael

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost maakt op grond van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de deelraad op 3 juli 2012 het bestemmingsplan Tuindorp Frankendael opnieuw heeft vastgesteld. Het besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 2 mei 2012 (nr. 201106397/1/T1/R1) van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 15 maart 2011 van het genoemde bestemmingsplan.

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit is artikel 46 van de Wet op de Raad van State en afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De deelraad heeft de opdracht gekregen om het besluit te wijzigen. Daarbij heeft de Raad van State besloten dat bij de voorbereiding van het nieuwe besluit de afdeling 3.4 van de Awb niet hoeft te worden toegepast.

Wijziging ten opzichte van het bestemmingsplan

De teksten van artikel 21, onder e, en artikel 23, onder a, van de planregels zijn ten opzichte van het op 15-03-2011 genomen vaststellingsbesluit, gewijzigd in die zin dat daar waar 3 m staat dit gewijzigd is naar 1,5 m.

Terinzagelegging

Het besluit ligt vanaf 16 augustus 2012 voor een ieder ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Tevens is het bestemmingsplan in te zien bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur en op donderdag van 13:00 tot 20:00 uur. U dient hiervoor een afspraak te maken via www.oost.amsterdam.nl of telefonisch via 14020.

Omschrijving van het plangebied

Het plangebied is globaal begrensd door de Middenweg, de Kruislaan, de Gooiseweg en de Hugo de Vrieslaan en heeft een tweeledig karakter. Enerzijds is het een ontwikkelingsgericht bestemmingsplan om het ‘Stedenbouwkundig Plan Jeruzalem’ planologisch-juridisch mogelijk te maken, anderzijds is het conserverend en beheergericht voor het overige deel van Tuindorp Frankendael dat niet herontwikkeld wordt.

Beroep instellen

Belanghebbenden kunnen, tegen de bij het nieuwe vaststellingsbesluit aangebrachte wijzigingen, vanaf 17 augustus gedurende 6 weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 15 maart 2011 tot vaststelling van het bestemmingsplan Tuindorp Frankendael hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Amsterdam, 15 augustus 2012

Dagelijks bestuur van stadsdeel Oost.

Naar boven