Logo Zutphen
Ontwerpbestemmingsplan Nieuwstad-Stationsplein

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 23 augustus 2012 bij het loket van de gemeente Zutphen, ’s Gravenhof 2 voor een ieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuwstad- Stationsplein’, Zutphen

Het bestemmingsplan ziet op de actualisering van diverse bestemmingsplannen. Het is een consoliderend plan. Dit betekent dat de bestaande situatie, zoals die bij het opstellen van het bestemmingsplan bekend is, wordt vastgelegd. Het plan laat dus geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen toe. Voor nieuwe ontwikkelingen wordt een afzonderlijke procedure gevolgd.

Plangebied

Het plangebied wordt aan de west en noordzijde begrensd door de spoorlijn Arnhem-Zutphen. Aan de Oostzijde wordt het plangebied begrensd door het water tussen de Louisesingel en de Jacob Damsingel. Aan de zuidzijde vormen de Molengracht naar de Overwelving en vervolgens de rivier de Berkel die parrallel aan de Rijkenhage en Berkelsingel ligt de begrenzing. Omdat geen nieuwe ontwikkelingen worden meegenomen, zijn de ontwikkelingslocatie Basseroord en de onderdoorgangen richting de Mars niet in dit plan opgenomen.

Zienswijzen

Een ieder kan op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende de termijn van terinzagelegging, derhalve tot en met 3 oktober 2012, schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het bovengenoemde bestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 41, 7200 AA Zutphen. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling Klantcontact, telefoonnummer 14 0575.

Plan inzien

Het bestemmingsplan ‘Nieuwstad-Stationsplein’ kunt u inzien in het gemeentehuis, bij het Loket. Het plan is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen, www.zutphen.nl, door de term ‘ruimtelijke plannen’ in het zoekscherm in te toetsen. Het plan is te vinden onder het hoofdstuk ‘ontwerp’. Verder is het bestemmingsplan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.bp0400Nieuwstad-on01

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u ook langs elektronische weg verkrijgen via de link:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO.0301. bp0400Nieuwstad-on01

Zutphen, 22 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Zutphen.

Naar boven