Logo Teylingen
Bestemmingsplan Koudenhoorn, Warmond gewijzigd vastgesteld

Naam plan:

Bestemmingsplan Koudenhoorn, Warmond

Digitale naam plan:

NL.IMRO.1525.BP2012WAR10004-0401

Vaststelling bestemmingsplan

De gemeente Teylingen wil de inrichting van het recreatie-eiland Koudenhoorn verbeteren. De dagrecreatieve beleving van het eiland wordt nu nog niet volledig benut. De voorzieningen worden daarom vernieuwd. Daarnaast worden de elementen van het eiland kwalitatief verbeterd. Tenslotte wordt het recreatieve karakter met het behoud dan wel verbetering van de natuurlijke elementen versterkt. Een aantal geplande (recreatieve) voorzieningen op het eiland past niet binnen de regels van het geldende bestemmingsplan. Om de herinrichting van het eiland juridisch mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan nodig. Het bestemmingsplan Koudenhoorn, Warmond voorziet in de beoogde herontwikkeling van Koudenhoorn. Dit bestemmingsplan is door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld op 21 juni 2012.

Wijzigingen

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen betreffen:

Verbeelding

  • De rietvelden zijn verwijderd van de analoge plankaart.

  • Het stukje bos over de brug direct rechts is ook bestemd als Bos.

Planregels

  • In de bestemming Recreatie is het riet expliciet opgenomen in de bestemmingsomschrijving.

  • In de bestemming Cultuur en ontspanning is het woord parkeervoorzieningen in de bestemmingsomschrijvingen vervangen door stallingsvoorzieningen of een vergelijkbaar begrip.

  • In de bestemming Recreatie – volkstuin is de maximale bouwoppervlakte voor hobbykassen verruimd van 5 m2 naar 6,5 m2.

Plantoelichting

Voor de gewijzigde onderdelen van de plankaart en de planvoorschriften is voor zover noodzakelijk ook de tekst in de toelichting aangepast. Daarnaast is in paragraaf 2.2.2 het woord bos toegevoegd als element in het noordelijk deel van het plangebied.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 9 augustus 2012 tot en met woensdag 19 september 2012 ter inzage.

Inzien

U kunt het bestemmingsplan inzien bij de receptie in het gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 in Sassenheim. (De openingstijden van het gemeentekantoor zijn maandag 8.30u–13.00u, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30u–17.00u en donderdag van 8.30u–20.00u.)

De digitale versie van dit bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.teylingen.nl onder Wonen – Bouwen en wonen – Plannen en projecten – Warmond – Koudenhoorn, Warmond vindt u een link naar het digitale bestemmingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden en kunt u een pdf-bestand van de analoge versie van het bestemmingsplan downloaden.

(N.B. Als er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep

Tegen het besluit van de raad kunnen belanghebbenden van vrijdag 10 augustus 2012 tot en met donderdag 20 september 2012 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit geldt alleen voor:

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen;

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 21 september 2012 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met de heer F  Ishaak van de afdeling Ruimte. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 14 0252. Zijn e-mailadres is f.ishaak@teylingen.nl.

Voorhout, 8 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Teylingen.

Naar boven