Logo Graft-De Rijp
Vaststelling bestemmingsplan gezondheidscentrum De Rijp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Graft-De Rijp maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het bestemmingsplan ‘Gezondheidscentrum De Rijp’ ongewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad van Graft-De Rijp bij besluit van 12 juli 2012. Tevens heeft de raad besloten om ten behoeve van onderhavig bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

Het vastgestelde bestemmingsplan dient als ruimtelijk ordeningskader voor het realiseren van een gezondheidscentrum waar twee huisartsenpraktijken, een apotheek en een fysiotherapiepraktijk in kunnen worden gehuisvest. Het plangebied ligt op het Wollandje, aan de noordwestzijde van de bebouwde kom van De Rijp. Het plangebied heeft een oppervlakte van circa 0,9 hectare. Het ontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van 28 maart 2012 tot 9 mei 2012 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken en het raadsbesluit liggen vanaf woensdag 8 augustus 2012 voor een periode van zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Graft-De Rijp. Dit is tot 19 september 2012. U kunt de stukken inzien op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en ’s middags op afspraak tussen 13.30 uur en 17.00 uur. Tevens is het plan met bijbehorende stukken te raadplegen op de website van de gemeente www.graftderijp.nl (klik op ‘dienstverlening’ en daarna op ‘bestemmingsplannen’) en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (onder vermelding De Rijp, Gezondheidscentrum De Rijp).

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen een termijn van zes weken, ingaande op de dag na die waarop het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken ter inzage zijn gelegd, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Om de werking van het vastgestelde bestemmingsplan te schorsen kan tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. De werking van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat er een beslissing is genomen over het verzoek om de voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening kan alleen worden getroffen indien onverwijlde spoed dat vereist.

Het beroepschrift respectievelijk verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Afdeling respectievelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie staat op de website http://www.raadvanstate.nl/.

Naar boven