Logo Kapelle
Bekendmaking gewijzigde vaststelling wijzigingsplan Kapelle-Biezelinge 3e wijziging

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken bekend zij bij besluit van 2 augustus 2012 het wijzigingsplan Kapelle-Biezelinge 3e wijziging op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening gewijzigd hebben vastgesteld.

Van 7 juni 2012 tot en met 18 juli 2012 heeft een ontwerp van het wijzigingsplan ter inzage gelegen waarbij een ieder in de gelegenheid is geweest een zienswijze kenbaar te maken. Er zijn geen zienswijzen bij het college kenbaar gemaakt. Bij de vaststelling zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Plangebied

Het plangebied omvat een deel van het kadastrale perceel Kapelle, sectie O, nummer 681, gelegen aan de Annie MG Schmidtsingel te Kapelle.

Hoofdlijnen van het plan

In het geldende bestemmingsplan Kapelle-Biezelinge is het perceel bestemd voor de bouw van woningen met de bouwaanduiding ‘twee aaneen’ [tae]. Het oorspronkelijke plan was om op het perceel drie blokjes twee-onder-een kap woningen te bouwen. In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Op grond hiervan kunnen burgemeester en wethouders de bouwaanduidingen binnen het bestemmingsplan wijzigen. De projectontwikkelaar heeft de gemeente verzocht om ook twee blokjes van drie aaneengebouwde woningen te mogen realiseren, met een blokje twee-onder-een kap woningen. Het college wil hieraan meewerken. Met toepassing van de wijzigingsbevoegdheid is op een deel van het perceel de bouwaanduiding gewijzigd in ‘aaneengebouwd’ [aeg].

Het plan inzien

U kunt het vastgestelde wijzigingsplan inzien bij de balie burgerservice op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Het plan is tevens in pdf-versie te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl via het pad Inwoner → Bouwen en Wonen → Bestemmingsplannen → wijzigingsplan Kapelle-Biezelinge 3e wijziging. Een volledig digitale versie van het wijzigingsplan met identificatiecode NL.IMRO.0678.kapbiezWZ003-VAST is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling.

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 0113-33 31 10.

Kapelle, 8 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven