Erkenning bootliedenorganisatie Coöperatieve vereniging van Vletterlieden W.A. in het kader van de Regionale Havenverordening Noordzeekanaalgebied 2012 en het Havenreglement Noordzeekanaalgebied 2012

24 juli 2012

Besluitnummer CNB/88/2012

De directeur Centraal Nautisch Beheer Noordzeekanaalgebied

Gelet op:

  • De aanvraag van de heren P.J. Cheret en M. Verduijn namens Coöperatieve vereniging van Vletterlieden W.A. d.d. 10 juli 2012 voor een erkenning als bootliedenorganisatie voor onbepaalde tijd voor het hele Noordzeekanaalgebied zijnde de gemeenten Amsterdam, Beverwijk, Velsen en Zaanstad.

  • Artikel 3.12 van de Regionale Havenverordening Noordzeekanaalgebied 2012.

  • Het besluit van 24 juli 2012 waarbij de directeur Centraal Nautisch Beheer Noordzeekanaalgebied door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk is gemandateerd voor het nemen van besluiten op grond van de Regionale Havenverordening Noordzeekanaalgebied 2012 en het Havenreglement Noordzeekanaalgebied 2012.

Overwegende dat:

  • Het college van B&W van Beverwijk, en in mandaat de directeur CNB, bevoegd is bootliedenorganisaties te erkennen.

  • Bootliedenorganisaties van belang zijn om zorg te dragen voor gekwalificeerde bootlieden.

  • Nieuwe regelgeving omtrent erkenning van bootlieden in werking is getreden waardoor de noodzaak is ontstaan de huidige erkenningen in te trekken en nieuwe te verlenen (op aanvraag) conform de nieuwe regelgeving.

  • Coöperatieve vereniging van Vletterlieden W.A. al lange tijd actief is in het Noordzeekanaalgebied waarbij de ervaringen positief zijn.

Besluit:

  • I. Coöperatieve vereniging van Vletterlieden W.A., gevestigd te IJmuiden, ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel onder nummer 34017745, met ingang van 1 juli 2012 te erkennen als bootliedenorganisatie in de zin van artikel 3.12 Regionale Havenverordening Noordzeekanaalgebied 2012 en artikel 8.1 Havenreglement Noordzeekanaalgebied 2012.

  • II. Als voorschrift voor de erkenning de verplichting te stellen te voldoen aan het gestelde in artikel 9.1 Havenreglement Noordzeekanaalgebied 2012, beroep en verplichtingen bootman.

  • III. In aanvulling op het genoemde onder II aan deze erkenning het volgende voorschrift te verbinden:

    Bootlieden- en schepenbestand.

    Jaarlijks in de maand januari, verstrekt de organisatie aan de Havenmeester Amsterdam een overzicht van haar bootliedenbestand, onder vermelding van de gegevens zoals genoemd in artikel 8.1. lid e van het Havenreglement Noordzeekanaalgebied 2012, alsmede een overzicht van het schepenbestand met vermelding van het nummer van het certificaat van onderzoek, dan wel het bewijs van deugdelijkheid.

  • IV. Dat de aanvraag d.d. 10 juli 2012 in zijn geheel onderdeel uit maakt van de erkenning.

  • V. Het besluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant en treedt in werking op de dag na publicatie.

Namens het college van burgemeester en wethouders van Beverwijk, De directeur Centraal Nautisch Beheer Noordzeekanaalgebied A.M.C. van Oosten.

Ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht kan een belanghebbende binnen zes weken na bekendmaking bezwaar maken tegen dit besluit door het indienen van een bezwaarschrift. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan Burgemeester en Wethouders van Beverwijk, Postbus 450, 1940 AL Beverwijk.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, alsmede de gronden van het bezwaar. Indien u er voor kiest om u te laten vertegenwoordigen, verzoeken wij u om een machtiging te (laten) overleggen.

Het indienen van een bezwaar heeft geen schorsende werking. Indien onverwijlde spoed dit vereist kan, hangende de bezwaarschriftenprocedure, een schorsing of voorlopige voorziening worden gevraagd van de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Haarlem, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Hieraan zijn griffiekosten verbonden.

Naar boven